Πώς οι Goodfellas δίδαξαν την απλότητα του BBQ

Τελευταία ευκαιρία για καλοκαιρινό ψήσιμο με την συνταγή των wiseguys για λίγους και εκλεκτούς.

Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαμε να μιλάμε ασταμάτητες ώρες για το Goodfellas. Όχι μόνο επειδή είναι μία από τις καλύτερες γκανγκστερικές ταινίες, όχι μόνο επειδή θεωρείται ένα από τα μεγάλα διαμάντια του Scorsese. Το καλό με το Goodfellas, είναι ότι εντρύφησε σε λεπτομέρειες που έκαναν την διαφορά και μας άφησαν και κάποιο μάθημα. Όπως συνέβη και με το παρακάτω απόσπασμα της ταινίας.

 

Αν παραλείψουμε την αφήγηση του Henry Hill για τον Paulie Cicero και την μέθοδο που επέλεγε για να επικοινωνεί με τους capos του, μπορούμε να εστιάσουμε σε κάτι ακόμη. Στο φαγητό. Και η συγκεκριμένη σκηνή είναι μία τιμή στην απλότητα. Γιατί έχουμε γράψει ένα σωρό πράγματα που μπορείς να ψήσεις σε ένα μπάρμπεκιου και τον σωστό τρόπο που πρέπει να το κάνεις, αλλά κάποιες φορές τα πράγματα πρέπει να είναι απλά. Αρκούν μερικές μπίρες, φίλοι και hot dogs. Οι wiseguys ψήνουν βουβαλίσια και χοιρινά λουκάνικα – ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο ίδιος ο Henry Hill στο βιβλίο μαγειρικής του The Wiseguy Cookbook. Τα υλικά που καταφέρνουν να μπουν μέσα στο ψωμί, είναι το τσιγαριστό κρεμμύδι, τα μανιτάρια και πράσινες πιπεριές.  Δεν είναι σωταρισμένα με τίποτε άλλο παρά μόνο ελαιόλαδο και με μία σκελίδα σκόρδου να έχει χαρίσει νωρίτερα το άρωμα της στο λάδι για 1 με 2 λεπτά.

 

 

Η διαφορά με το λουκάνικο, είναι ότι πράγματι ψήνεται καλύτερα στη σχάρα απ’ ότι στο τηγάνι. Η μαγιονέζα μπορεί να είναι η αγαπημένη, αλλά η γεύση του απογειώνεται χάρη στο πάντρεμα κέτσαπ και μουστάρδας, με το γλυκό στοιχείο της πρώτης να μπερδεύεται με το ελαφρύ καυτερό της δεύτερης. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό. Τουλάχιστον για την συγκεκριμένη παρέα. Ωστόσο δεν το λες και κακό. Τις περισσότερες φορές είναι η απλότητα που κερδίζει και ειδικά στο κομμάτι της κουζίνας. Αν μη τι άλλο, αυτή η σκηνή είναι μία καλή ιδέα για τα καλοκαιρινά BBQ. Θα χρειαστείς μερικές μπίρες, πολλούς φίλους και λουκάνικα από τον δικό σου χασάπη.

Αλλά προς Θεού, μην οργανώνετε ληστείες σαν τους Goodfellas.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved