H Ρώμη είχε πάντα την δική της γευστική κουλτούρα

Η Νικολέττα Ράλλη σε μία γαστριμαργική ανταπόκριση από την αιώνια πόλη.

Δεν χρειάζονται πάνω από μερικά λεπτά για να ερωτευτείς την αιώνια πόλη. Για την ιστορία τους και τους ανθρώπους της, τα μνημεία της και την φινέτσα που υπάρχει παντού. Από τα καταστήματα και τα εστιατόρια μέχρι  σε έναν απλό περίπατο στην Piazza di Spagna.

Στο κομμάτι της γεύσης ωστόσο, το γνωρίζουμε καλά εδώ και χρόνια. Η Ρώμη όχι μόνο έχει μία δική της κουλτούρα, αλλά έχει καταφέρει και με έναν μαγικό, ξεχωριστό τρόπο, να επηρεάσει ένα σωρό κουζίνες παγκοσμίως. Όσοι δηλώνουν φαν της, μένουν αιώνιοι πιστοί σε εκείνη και για καλό λόγο. Όμως ακόμη και μία βόλτα, ένα Σαββατοκύριακο, είναι αρκετό για να ταξιδέψεις στις γεύσεις της. Πάμε να το δούμε μαζί;

 

ral

 

Λένε ότι στη Ρώμη θα πιεις τον καλύτερο καφέ στην Ευρώπη. Και το γεγονός ότι είναι πιο ελαφρύς, δεν τον κάνει λιγότερο γευστικό. Άλλωστε οι «Ρωμαίοι» δεν φημίζονται να σκοτώνουν τον χρόνο τους σε καφετέριες. Όμως τόσο στο κομμάτι της γεύσης όσο και από τον πανικό που γινόταν χαμός από τον κόσμο, αντιλαμβάνεσαι την μεγαλοπρέπεια του cappuccino - του αυθεντικού. Προτίμησέ τον λοιπόν και για να τον κάνεις πιο απολαυστικό,  προτίμησε την version με παγωτό, σαντιγί και μπισκοτάκι. Και εδώ όπως και σε αλλά μαγαζιά στην Ρώμη, η τιμή για take away είναι σχεδόν η μισή.

 

ju6

 

Αξίζει η carbonara την φήμη της; Παρότι μία βόλτα στην Via dei Pastini είναι must (σ.σ. και ας την χαρακτηρίζουν tourist trap), ξέχνα όσα σου είπαν και επισκέψου το Rosciolli. Εκεί βρίσκεται ηωραιότερη carbonara που  έχεις δοκιμάσει ποτέ, η ιταλική, η αυθεντική και στο μαγαζί απαιτείται κράτηση τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα. Μην περιμένεις να βρεις τραπέζι διαφορετικά και ειδικά αν υπάρχει γιορτινή περίοδος.

 

carbo

 

Η Ρώμη ξεχωρίζει και στις σαλατες. Όπως αυτές εδώ του Ginger. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω κυρίως ''bruncάδικο'', αλλά και οι σαλάτες είναι τόσο υπέροχες που δένουν με την εξίσουν υπέροχη φινέτσα του μαγαζιού. Το super bowl που βλέπεις παρακάτω, περιέχει φρέσκα φρούτα, granola, sorbet της επιλογής σας και φρόντισε να είσαι έτοιμος για το ξεποδαριασμα που θα ακολουθήσει.

 

ju4


Και όμως, βρήκαμε μαγαζί στην Ρώμη με φαγητό, το οποίο και παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 04:00 τα ξημερώματα. Όσοι έχετε ταξιδέψει στην Ευρώπη, γνωρίζετε ποσό σπάνιο φαινόμενο είναι αυτό. Όμως το La Base έχει αξιοπρεπέστατο φαγητό , τιμές εξαιρετικά χαμηλές και πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

 

ju1

 

Εννεοιται και στην Ρώμη θα βρείτε παντού παγωτατζίδικα, κάτι στο οποίο και η Ελλάδα δεν υστερεί καθόλου πια. Μια υπέροχη γεύση που δοκίμασα και εντυπωσιάστηκα ήταν και αυτή του mascarpone. Με λίγο framboise sorbet, έχεις και ωραίο συνδυασμό και ωραία χρώματα για την φωτογραφία!

 

pagwto2

 

Είναι η επιτομή του πρώτα τρώμε και μετά γράφουμε και δεν θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά το άρθρο αυτό με καλύτερο (σ.σ.: και πιο νόστιμο) τρόπο. Την στιγμή που η mafia έκανε διάσημο το cannoli από τις Χολιγουντιανές ταινίες, ο πήχης ανέβηκε. Και αυτό μόνο σε καλό μπορεί να βγει στην ιταλική κουζίνα. Τραγανό τηγανισμένο φύλλο απ' έξω και δροσερή κρέμα ρικοτας στο εσωτερικό, με το Caffe Greco να κερδίζει τα εύσημα. 

 

ju5

 

Εις το επανιδείν!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved