Το Thai είναι η αληθινή αξία της ασιατικής κουζίνας

Η Νικολέττα Ράλλη μοιράζεται τα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.

Εάν ρωτήσετε κάποιον που ξέρει να τρώει καλά, ποιες είναι οι προτιμήσεις του, σίγουρα στην πρώτη πεντάδα όσων αφορά τις διεθνείς κουζίνες, θα σας βάλει την ταϊλανδέζικη. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι καταφέρνει να ξεχωρίζει με τα πιάτα της, τα μπαχαρικά της και τον ιδιαίτερο τρόπο μαγειρικής της, αλλά κυρίως επειδή κατάφερε να κρατήσει τον δικό της μοναδικό χαρακτήρα στον αχανή χάρτη της ασιατικής κουζίνας. Και ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις μέχρι την Ταϊλάνδη για να απολαύσεις τίμιο thai food.

IMG 20190609 WA0010

H λύση βρίσκεται σε ένα μικρό, αλλά με μεγάλο χαρακτήρα thai εστιατόριο στην Τρούμπα του Πειραιά, το Rouan Thai, το οποίο αποτελεί μοναδική επιλογή για κάθε λάτρη της ιδιαίτερης ασιατικής που σέβεται τον εαυτό του. Θα μοιραστώ μαζί σας, μερικά από εκείνα τα πιάτα που θα προσφέρουν μοναδικές και πρωτόγνωρες εμπειρίες στον οισοφάγο, δείχνοντας την ανωτερότητα του thai food.

 

Tom Yum Soup

IMG 20190609 WA0014

Φυσικά και ξεκινάω με αυτό το πιάτο γιατί είναι και το αγαπημένο μου. Είναι η πιο δημοφιλής σούπα της Ταϊλάνδης με γάλα καρύδας, μόσχολεμονο και αλλά πολλά μυστικά. Μπορείτε να την δοκιμάσετε με κοτόπουλο ή γαρίδες και ακόμα και ως γαρνιτούρα στο sticky rice σας.

Sticky rice

sticky rice hero

Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάνε το κλασικό λευκό ρύζι ή μπασματι της ασιατικής κουζίνας και ειδικά όταν συνοδεύεται από υπέροχες σάλτσες και καρυ. Το sticky rice είναι ένα πιο κολλωδες ρύζι, που μαγειρεύεται με έναν πιο διαφορετικό τρόπο, έχει την δίκη του γλύκα. Ο τρόπος που σερβίρεται είναι από μόνος του μοναδικός.

Dumplings

ralli

Είναι κάτι σαν γεμιστά ζυμαρικά, αλλά πλούσια. Όχι σαν το ταπεινό ραβιολι, αλλά κάτι πιο στρουμπουλό και με πολύ πλούσια γεύση. Πάντα συνοδεύεται απο σως ξυδιού και τζίντζερ και με μια μπουκιά πας απέναντι και δεν θες να ξαναγυρίσεις πίσω. Παρότι τα βλέπεις στην κινέζικη, είναι η μαμά Ταϊλάνδη που ευθύνεται για την δημιουργία του.

Chicken massaman

IMG 20190609 WA0011

Εάν θέλετε να νιώσετε την απόλυτη ηδονή στον ουρανίσκο σας, το μυστικό βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το πιάτο. Ζουμερό κοτόπουλο μέσα σε μια βελούδινη κρέμα φυστικοβουτυρου, κρεμμυδάκια baby, λίγη πατατουλα και η ζωή ξαφνικά αποκτά άλλο νόημα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved