#WannabeMasterChef: Πώς κάθε Σαββατοκύριακο θα την ξυπνάς στον παράδεισο

Με Muffins Σοκολάτας καλημερίζει τις Κυριακές ο Χρήστος Μπαρούνης.

Για κάθε άντρα που καληνυχτίζει τα βράδια εκεί έξω, αντιστοιχεί ένας άλλος που… καλημερίζει τις Κυριακές στο σπίτι του. Η μαγκιά βέβαια δεν είναι να καταφέρεις να τραβήξεις ένα κορίτσι μέχρι τη «σπηλιά» σου, αυτό μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε, αλλά να την κάνεις να θέλει να το επαναλάβει χωρίς να χρειαστεί να παρακαλέσεις ή να κυνηγήσεις, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Πώς θα επισφραγίσεις την επιτυχία σου; Βαδίζοντας στα αλάνθαστα μονοπάτια των μεγαλύτερων γυπαετών και ακολουθώντας την πατροπαράδοτη στρατηγική της «Επόμενης Μέρας». Κράτα σημειώσεις.

 

Η επόμενη μέρα

Που πάει να πει: Μπορεί η μαγεία του Σαββατόβραδου να «έσβησε» στο πρώτο φως της ημέρας, εκείνη από Σταχτοπούτα να μεταμορφώθηκε σε Μαρία, παραμένοντας βέβαια αδιαμφισβήτητα λαμπερή, εσύ όμως σε καμία περίπτωση από ιππότης δεν πρέπει να γίνεις πάλι βάτραχος. Έχεις ένα πανέμορφο κορίτσι να λαγοκοιμάται στο προσκέφαλο του κρεβατιού, πρέπει να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και να της παρέχεις μία all included φιλοξενία, ένα κυριακάτικο ξύπνημα που ακόμη και αν δεν είναι αρκετό για να τη φέρει κάποια στιγμή στο μέλλον πίσω στο «κάστρο» σου, τουλάχιστον θα το αφηγείται στις φίλες της με λαχτάρα για έναν μήνα τουλάχιστον. Μην το ψάχνεις πολύ. Καμία καλημέρα δεν είναι πιο γλυκιά, από εκείνη που περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρωινό σε δίσκο, περιτυλιγμένο από όλα τα ρομαντικά, λουλουδικά, μουσικά (και οτιδήποτε άλλο σκαρφιστεί ο νους) ντεσού, το οποίο να καταλήγει στην αφράτη υφή και την τέλεια γεύση ενός λαχταριστού Muffin σοκολάτας ή βανίλιας, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το Μαράκι να νιώσει βασίλισσα. Πώς θα το κατορθώσεις αυτό; Διάβασε παρακάτω και με ευχαριστείς αργότερα.

 

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Ναι, θα χρειαστεί να μαγειρέψεις, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πελαγώνεις. Όλα είναι υπό έλεγχο. Να θυμάσαι πως «Μάστερ Σεφ» δεν ανακηρύσσεται εκείνος που ξέρει να φτιάχνει πολλά και διαφορετικά γλυκά, αλλά εκείνος που έχει αφιερώσει χρόνο στην κουζίνα για να «απογειώσει» τη μία μοναδική σπεσιαλιτέ που τον κάνει να ξεχωρίζει από το πόπολο. Αυτή τη μία συνταγή που ξέρει να ετοιμάζει σχεδόν με κλειστά μάτια, με μοναδική μαεστρία και αυθεντική στοργικότητα, βλέποντας στο δημιούργημά του να καθρεφτίζεται το χαμόγελο της κοπέλας όταν το αντικρίσει και μία έκφραση απόλαυσης (ή και ευγνωμοσύνης) όταν το δοκιμάσει. Ωστόσο, για να ετοιμάσεις το λαχταριστό 1 2 Bake! μίγμα για Muffins της ΓΙΩΤΗΣ ούτε «Μάστερ» στη μαγειρική χρειάζεται να έχεις, ούτε τίποτα εκτός από 1 αυγό, λάδι και νερό. Α! Και ένα κάπως διακριτικό ξυπνητήρι που θα σε «στείλει» στην κουζίνα χωρίς να την ξυπνήσεις.

Extra tip: Όσο σκράπας κι αν είσαι στα μαγειρέματα, να είσαι σίγουρος πως ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του 1, 2 Bake!, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις… «μετεξεταστέος», στο τέλος θα βρεις το δρόμο που από το στομάχι περνάει… τράνζιτο στην καρδιά της!

 

gio2

 

Last but not least

Κλείνοντας, θέλω να σου επισημάνω για μία ακόμη φορά πως η Μαρία (και η κάθε Μαρία), δεν είναι η αυστηρή κριτική επιτροπή κάποιου τηλεριάλιτι. Ναι, είναι πολύ ρομαντικό να θες να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου για να την κερδίσεις, μερικές φορές όμως, όλα εκείνα τα ανεπιτήδευτα που υποδηλώνουν πως έχεις τον τρόπο και δεν καταβάλεις ιδιαίτερο κόπο, είναι αυτά που μας κάνουν αξιαγάπητους στους άλλους. Προσπάθησε να παραμείνεις cool και άνετος, έτσι κι αλλιώς για όλα τα υπόλοιπα έχει φροντίσει το 1 2 Bake! της ΓΙΩΤΗΣ, η πεντανόστιμη «λύση» της τελευταίας στιγμής, η οποία θα σε βγάζει κάθε φορά από τη δύσκολη θέση και θα φέρνει το Μαράκι στην αγκαλιά σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved