Pakoras με λαχανικά και τυρί

Αν αγαπάς τα τηγανητά, αυτή είναι η συνταγή που θα λατρέψεις.

Αγαπάς τα τηγανητά κολοκυθάκια και τις πατάτες; Το pakoras είναι μία γευστική συνταγή, που σε προκαλεί να χρησιμοποιήσεις όσα περισσότερα είδη λαχανικών μπορείς και να τα γευτείς με το εξαίσιο δέσιμό τους στο κουρκούτι. Με το κασέρι να ολοκληρώνει την γεύση, το pakoras λαχανικών θα γίνει ένα από τα πιο εξαίσια ορεκτικά για το τραπέζι σου.

Υλικά (για 8 άτομα)

10 μελιτζάνες με τη φλούδα τους, κομμένες σε φέτες
10 κόκκινες και πράσινες στρογγυλές πιπεριές σε φέτες
10 κολοκυθάκια με την φλούδα τους σε φέτες
10 πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες
200γρ. κασέρι κομμένο σε μπαστουνάκια
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
2 φλ. ρεβυθάλευρο (besan)
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
Αλάτι

vegetable pakora

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ αναμειγνύεις το αλεύρι, το πιπέρι καγιέν, την μαγειρική σόδα και λίγο αλάτι. Ρίχνεις ένα φλίτζανι νερό και ανακατεύοντας συνέχεια, προσθέτεις λίγο-λίγο 1/4 φλ. νερό επιπλέον. Ανακατεύεις μέχρι να δέσουν τα υλικά. Προσοχή: το κουρκούτι πρέπει να παραμείνει αρκετά αραιό. Το αφήνεις για 15 λεπτά.

2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνεις το λάδι. Βουτάς τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες στο κουρκούτι, μία φέτα τη φορά. Ρίχνεις στο καυτό λάδι όσες φέτες χωράνε άνετα και τηγανίζεις 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζεις με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζεις σε χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνεις μέχρι να τελειώσουν οι φέτες.

3. Βουτάς τα μπαστουνάκια του τυριού στο κουρκούτι. Τηγανίζεις 1-2 λεπτά.

4. Τα σερβίρεις αμέσως, γιατί αν μείνουν για ώρα θα μαλακώσουν και δεν θα είναι τραγανά.