Υπάρχει λόγος που όλο το internet μιλάει για αυτό το σάντουιτς

Είναι ιδιαίτερο αλλά κρατάμε τις αποστάσεις μας.

Και το όνομα αυτού, PB&M, δηλαδή Peanut Butter&Jelly. Λάθος, Peanut Butter&Mayonnaise. Στην Αμερική, τρώνε φυστικοβούτυρο με μαγιονέζα και όχι μόνο το προτιμούν, αλλά το κάνουν και γνωστό μέσω του internet. Για την ακρίβεια, το διαδίδουν με απίστευτους ρυθμούς. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν ένας δημοσιογράφος άκουσε για αυτό το σάντουιτς. Ένας αγρότης από την Georgia με το όνομα Brando Chonko, το τουίταρε για αρκετό καιρό γράφοντας πως η γιαγιά του το έφτιαχνε για εκείνον συχνά. Όταν μια συντάκτρια από τους New York Times έκανε γνωστό πως τα μπισκότα της με φυστικοβούτυρο δεν είναι αρκετά χριστουγεννιάτικα, ο Chonko της πρότεινε να τα δοκιμάσει με μαγιονέζα. Χαμός!

Όπως αποδείχθηκε, ο συνδυασμός φυστικοβούτυρου με μαγιονέζα, αλλά και το σάντουιτς δεν το έφτιαχναν μόνο στο Νότο αλλά και στον Βορρά, αφού η συντάκτρια των ΝΥΤ μίλησε και με τη δική της γιαγιά και εκείνη το επιβεβαίωσε. Όπως φαίνεται, αυτή η περίεργη αλχημεία, ξεκίνησε από το 1930 και συνεχίστηκε μέχρι το 1960.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μετά το 2014 και τον πρώτο μεγάλο χαμό, πριν λίγες μέρες, ακολούθησε και ο δεύτερος. Η δική μας απορία, είναι γιατί να βάλει κάποιος μαγιονέζα στο σάντουιτς με το φυστικοβούτυρο και όχι μαρμελάδα που, αλήθεια, είναι γευστικότατο; Κρατάμε αποστάσεις από αυτή τη νέα –όπως εξελίσσεται- μόδα. Σε κάποια πράγματα, παραμένουμε παραδοσιακοί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved