Whisky Live Nights: ένα υπέροχο Σαββατόβραδο αφιερωμένο στο whisky

Tastings, διάλογος και μουσική, στο καλύτερο whisky event που είχαμε την τύχη να παραβρεθούμε.

Ο Charles McLean, ο επονομαζόμενος «γκουρού» του whisky που από το 1981 μοιράζεται τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις του γι’ αυτό μέσα από τα βιβλία του, είχε αναφέρει κάποτε σε μία συνέντευξή του στον Guardian: «Δεν έχει καμία σημασία το πόσες γνώσεις μπορείς να αποκτήσεις για το ουίσκι, αν δεν είσαι διατεθειμένος να χαθείς στο ταξίδι του». Αυτή η φράση του McLean, είναι η πεμπτουσία της αγάπης που δείχνουν για το whisky όλοι οι πιστοί του ακόλουθοι. Και σίγουρα, είναι αυτό που μίλησε στην καρδιά των ανθρώπων που διοργάνωσαν το Whisky Live Night στο 42 Barstronomy, προσφέροντας ένα μαγικό ταξίδι στην υπεροχή των ουίσκι της Γηραίας Αλβιώνας και όχι μόνο, χωρίς να κουνήσουμε το πόδι μας από την Κολοκοτρώνη 3.

 

60364159 882673762074268 904689557587361792 n

 

Αρχικά αξίζει να επαναλάβουμε πως το Whisky Live είναι ο θεσμός που τιμάει το whisky εδώ και 22 χρόνια, με 45 ετήσιες κεντρικές εκδηλώσεις στις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου, διοργανώνει τα παγκοσμίως γνωστά World Whiskies Awards και εκδίδει την περίφημη «βίβλο» του, το Whisky Magazine. Το περασμένο Σάββατο, πολύς κόσμος παραβρέθηκε στο 42 Barstronomy για να δοκιμάσει έναν μοναδικό κατάλογο τόσο σε επιλογές όσο και σε τιμές, ενώ στο event παραβρέθηκαν και άνθρωποι που συμμετείχαν στα 2 tasting sessions δοκιμάζοντας μερικές από τις πιο επιδραστικές ετικέτες της λίστας στον mancave υπόγειο χώρο του Angus Room, που κάνει επίκληση στις αισθήσεις πολύ πριν ανοίξουν οι φιάλες για να γεμίσουν τα ποτήρια.

 

 

Όλο αυτό το κομμάτι ωστόσο, δεν θα είχε κανένα νόημα χωρίς τους επίσημους προσκεκλημένους. Τους ειδήμονες του ουίσκι που, μετά το πέρας των tasting sessions, άφησαν τις συμβουλές και έπιασαν τα όργανα για να ξεκινήσουν την μαεστρία τους ως οι The Whisky Band. Μέχρι τότε ωστόσο εκτός από τα ουίσκι, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και τους ίδιους με κεντρικό γνώμονα την κοινή μας αγάπη για το whisky. Ο «δικός μας» Rob Allanson, πρόεδρος της επιτροπής των βραβείων των World Whisky Awards και διευθυντής του περιοδικού Whisky Magazine. Ο Δρ. Sam Simmons, ο άνθρωπος που έγινε γνωστός ως Dr. Whisky και μέσα από το blog του έχει εμπνεύσει χιλιάδες φανατικούς του ουίσκι εκεί έξω.

 

Diageo masterclass 2

 

 

Ο Δρ. Nicholas Morgan, ένας ζωντανός θρύλος γύρω από το whisky, Head of Whisky Outreach για την DIAGEO καθώς και Member of (WWA) Hall of Fame (2018). Ο Simon W. Roser, Whisky Expert και κριτής στα World Whiskies Awards με το υπέροχο χιούμορ και τις γνώσεις του, καθώς και την εξίσου υπέροχη Cat Spencer, ex-Global Brand Manager για το WILLIAM GRANT AND SON να ολοκληρώνει το σύνολο.

 

34gfr

 

Τα tasting sessions ωστόσο ήταν κάτι περισσότερο από δοκιμές. Ήταν μία εποικοδομητική συζήτηση αγάπης για το whisky και όλα όσα μας εμπνέουν για αυτό. Τις μνήμες μας γύρω από τις μυρωδιές, την πρώτη φορά που δοκιμάσαμε single malt και χαθήκαμε στη γεύση του, αλλά και μικρά μαθήματα ιστορίας γύρω από τις αγαπημένες ετικέτες που προτιμούμε εδώ και χρόνια και που ο κόσμος θα συνεχίσει να προτιμάει μέχρι το τέλος του κόσμου. Το σίγουρο είναι, πως κάθε κουβέντα μας άφησε κάτι. Από τον διάλογο για τα terroirs της Σκωτίας και τις πρώτες ύλες της, μέχρι την πραγματική αξία της παλαιότητας μιας καλής ετικέτας και πως πολλές φορές τα «νεαρά» ουίσκι συγκλονίζουν περισσότερο τον ουρανίσκο. Ήταν ένας τίμιος διάλογος ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν βρέθηκαν εκεί για το ποτό, αλλά για την αξία της εμπειρίας που προσφέρει ένα ταξίδι με αυτό. Και αυτό ήταν το πιο πετυχημένο κομμάτι του Whisky Live Night.

 

60625288 884183781923266 8939810019570876416 n

 

Η βραδιά δεν θα μπορούσε ωστόσο να ολοκληρωθεί χωρίς το The Whisky Band. Την στιγμή που οι Simmons, Spencer, Allanson, Morgan και Roser σήκωσαν τα μουσικά όργανα, το πάρτι είχε μόλις ξεκινήσει. Ένα υπέροχο κλείσιμο μίας εξίσου υπέροχης νύχτας, που τίμησε το whisky και την ίδια την Σκωτία, όπως ακριβώς έπρεπε.

 

61064257 884374598570851 8622464377947160576 n

Και ανυπομονούμε ήδη για την επόμενη φορά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved