Ο Ian Fleming τιμούσε το ποτό καλύτερα από τον James Bond

Η αλήθεια πίσω από τον μύθο.

Μίλα σε κάποιον για τον Βρετανό πράκτορα της ΜΙ6 και το πρώτο τρίπτυχο που θα του έρθει στο μυαλό, είναι τα αυτοκίνητα, οι γυναίκες και τα martini. Αυτός είναι ο James Bond που αγαπήσαμε και που δήλωνε περίτρανα στο Thunderball ότι καλύτερα να πεθάνει από το ποτό πάρα από την δίψα. Όμως ειδικά στο κομμάτι του ποτού, φαίνεται ότι ο συγγραφέας του Bond τα κατάφερνε καλύτερα από τον ίδιο.

 

Γιατί κάπου εδώ έρχεται μία μεγάλη συλλογή να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. To ‘‘Shaken: Drinking with James Bon and Ian Fleming’’ είναι κάτι παραπάνω από ένα βιβλίο με 50 κοκτέιλ επηρεασμένα από τα φιλμ. Περιγράφει τόσο τις συνήθειες του James Bond και των υπολοίπων κακών των ταινιών του, όσο και τις αλήθειες πίσω από τον θρύλο. Για παράδειγμα ο Ian Fleming μπορεί να ήταν μέγας πότης ομοίως με τον ήρωά του -και μάλιστα σιχαινόταν το τσάι- αλλά τιμούσε το gin πολύ περισσότερο από το martini και τις σαμπάνιες. Μάλιστα είχε δημιουργήσει και ο ίδιος μία παραλλαγή κοκτέιλ που την ονόμαζε Old Man’s Punch και το οποίο είχε ως βάση το ρούμι, την ζάχαρη και φλούδες από lime. Του άναβε μέχρι και φωτιά για να το κάνει εντυπωσιακό.

 

 

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις αληθινές συνήθειες του 007, μπορείς να προμηθευτείς το βιβλίο από εδώ. Η συνέχεια στις παρακάτω κορυφαίες φωτογραφίες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved