Θα τιμούσες ένα καλό μπουκάλι από γιαπωνέζικο ουίσκι;

Κι όμως, η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου φυτρώνει εκεί που δεν την σπέρνουν. 

Στα αυτιά ενός δυτικού, η φράση «ιαπωνέζικο ουίσκι» μπορεί να φαντάζει ως σύντομο ανέκδοτο, ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική. Η Ιαπωνία βρίσκεται σήμερα στην τρίτη θέση της παγκόσμιας παραγωγής πίσω μόνο από Σκωτία και Αμερική ενώ δεν είναι λίγοι οι διαγωνισμοί και τα βραβεία που επαληθεύουν την δυναμική που έχει αναπτύξει η χώρα στο συγκεκριμένο πεδίο. 

Σύμφωνα με την ιστορία, το πρώτο κιβώτιο με σκωτσέζικο ουίσκι έφτασε στην Ιαπωνία το μακρινό 1872 και οι ασιάτες το αγάπησαν τόσο που ξεκίνησαν άμεσα στην οικιακή παραγωγή του. Το 1923 δημιουργήθηκε δε το Yamazaki το πρώτο αποστακτήριο της χώρας.

MTM1ODU2ODQ5NjU1MjA3MTg2 11


Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Suntory, η οποία παραμένει μέχρι και σήμερα η πιο δημοφιλής μάρκα γιαπωνέζικου ουίσκι. Αξίζει να σημειωθεί πως το Yamazaki Sherry Cask 2013 ανακηρύχθηκε το 2015 σε «Ουίσκι της Χρονιάς» από τη Βίβλο του Ουίσκι του Jim Murray. 

MTM1ODU2NzUwNjAyNTI1MTUw 11


Πέρυσι το brand κυκλοφόρησε το Yamazaki Sherry Cask 2016, ένα αριστοτεχνικό μείγμα που συμπεριλαμβάνει μερικά από τα ουίσκι που έκαναν τον εγχείρημα του 2013 τόσο επιτυχημένο. Αξίζει να σημειωθεί πως κυκλοφόρησαν μόλις 5.000 μπουκάλια από αυτό το μαγικό ελιξίριο τα οποία διατίθενται παγκοσμίως στην τιμή των 280€. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved