Σου έχουμε κακά νέα για το μπέικον
29 SHARES

Το ήξερες αλλά δεν ήθελες να το παραδεχτείς.

Δεν είναι μυστικό πως το μπέικον κάνει κακό στην υγεία μας, όμως, σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη από αυτή που νομίζαμε. Όπως έκανε γνωστό το BBC, ακόμα και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες καρκίνου του εντέρου.

Αποτέλεσμα εικόνας για bacon gif

 

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μελέτησαν δείγματα σχεδόν μισού εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα σε διάστημα έξι χρόνων. Τα αποτελέσματα, έδειξαν αυτό που κάθε λάτρης του μπέικον, φοβόταν. Αν καταναλώνεις μπέικον, ο κίνδυνος να εμφανιστεί καρκίνος του εντέρου, ανεβαίνει κατά 20%.

Σημαντικό ρόλο στην κακή αυτή εξέλιξη, έχουν τα χημικά που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή κρεάτων όπως hot dogs, σαλάμι και φυσικά το μπέικον. Όμως, δεν είναι όλα τα κόκκινα κρέατα βλαβερά, αφού μας προσφέρουν βιταμίνες, σίδηρο και άλλες ουσίες που ο οργανισμός μας χρειάζεται.

Προσοχή, λοιπόν, με το μπέικον.



29 SHARES