Γαρίδες με κάρυ και ρύζι

Ώρα να γνωρίσεις το πιο διάσημο πιάτο της Ανατολής.

Συνήθως όταν μας λένε ότι πρέπει να μάθουμε να φτιάχνουμε θαλασσινά, το βάζουμε στα πόδια. Τις γαρίδες όμως μην τις φοβάσαι. Μπορείς να τις βρεις καθαρισμένες (είτε φρέσκιες, είτε κατεψυγμένες) και να τις περάσεις μόνο από άφθονο νερό πριν καταλήξουν στο πιάτο σου. Ανατολίτικη συνταγή και σιγουράκι, θα αναδείξει τη γεύση τους στο έπακρο.

Υλικά (για 6 άτομα)

18 μεγάλες γαρίδες, χωρίς το κεφάλι, ξεφλουδισμένες, που τους έχεις αφήσει μόνο την ουρά
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας (υπάρχει σε κουτί)
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. fish sauce
2 φύλλα lime
1 μικρή κόκκινη πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
10 φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. λάδι

Coconut curry shrimp9

Εκτέλεση

1. Σε ένα γουόκ ή τηγάνι ζεσταίνεις το λάδι. Προσθέτεις το κομμένο σκόρδο και την πάστα κάρυ και τσιγαρίζεις για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

2. Στη συνέχεια προσθέτεις το μισό από το γάλα καρύδας, την fish sauce και την ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά.

3. Προσθέτεις και τις γαρίδες και τις αφήνεις 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

4. Βάζεις το υπόλοιπο γάλα καρύδας, τα φύλλα lime και το τσίλι. Τα αφήνεις να ψηθούν όλα μαζί για ακόμα 2 λεπτά.

5. Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζεις τις γαρίδες από την σάλτσα και τις τοποθετείς σε μία πιατέλα.

6. Ρίχνεις τα φύλλα βασιλικού στη σάλτσα και ανακατεύεις καλά.

7. Ρίχνεις την σάλτσα πάνω στις γαρίδες και σερβίρεις με ρύζι thai. Για να σου πετύχει σωστά, πρέπει να το έχεις βράσει σε χαμηλή φωτιά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved