Από το φλαμίνγκο στο μονόκερο: Τα κολλήματα που δεν καταλάβαμε ποτέ

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να αφήσουν ήσυχο το πιο μυθικό πλάσμα της φανταστικής λογοτεχνίας.

Αυτό το κείμενο είναι για κάθε άντρα εκεί έξω που μας καταλαβαίνει και κάθε χρονιά περνάει τα ίδια με εμάς. Το ξέρετε πως το καλοκαίρι πλησιάζει. Και πολύ ωραία δηλαδή και μπράβο του γιατί τα έχουμε ανάγκη τα μπανάκια -και όχι μόνο αυτά. Διακοπές. Παραλία. Να δούμε και κάνα κοριτσάκι με μαγιό (σ.σ.: εκτός από το δικό μας το κοριτσάκι που θα στέκεται δίπλα μας). Παραλία με το κορίτσι, όμως, ξέρετε τι σημαίνει έτσι; Έξτρα budget για φουσκωτό στρώμα. Το θέλουν και το ξέρουμε. Το αγαπούν και δεν κάνουν πίσω. Δεν αντιδρούμε αλλά αλήθεια, τι άλλο μας περιμένει με αυτή τη μόδα ρε παιδιά;

Θυμηθείτε λίγο. Η όλη φάση ξεκίνησε με τους φουσκωτούς αλιγάτορες. Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί τους συμπάθησαν. Ακούγαμε διάφορα, από το ότι «είναι γλυκούληδες» μέχρι ότι «βολεύει στην ξάπλα». Τι γλυκούλικος κοπέλα μου; Αν κατέβεις στον αμερικανικό νότο, θα σε κάνει παϊδάκια στις δαγκωματιές και θα καθαρίσει τα δόντια του με το μπικίνι σου. Αλλά εντάξει. Ας το πάρει το ποτάμι. Μετά ήρθαν τα φλαμίνγκο. Τα φουσκωτά του Instagram. Και τι δεν έγινε εκεί. Αν η κοπέλα σου δεν είχε φουσκωτό φλαμίνγκο, κάτι πήγαινε στραβά. Ότι είχατε μαλώσει ή ότι πάτε για χωρισμό. Μετά από λίγο καιρό έγινε must και το συζητούσες με τους κολλητούς ενώ πίνατε μπίρες.

 

mono2

 

-Και πότε πάτε Σύρο;
-Μεθαύριο
-Φλαμίνγκο πήρατε έτσι;

Και γέμισαν οι παραλίες οι ελληνικές με φλαμίνγκο και να σου οι σέλφι για το Instagram και τελικά τα έπαιρνε το κύμα και ξεβραζόντουσαν μάλλον στην Αφρική. Θα έχουν γεμίσει φουσκωτά οι άνθρωποι και θα αναρωτιούνται τι γίνεται με αυτούς τους μουρλούς στη Μεσόγειο. Είχαμε πιο πολλά φουσκωτά φλαμίνγκο απ’ ό,τι είχαμε στην πραγματικότητα. Μετά έκαναν και το ντου οι μονόκεροι. Οι οποίοι τέλος πάντων, μας ήταν και πιο συμπαθείς γιατί έρχονται κατευθείαν από το medieval fantasy. Όχι φλωρόπουλα σαν τα φλαμίνγκο και όχι κλίσε σαν τους αλιγάτορες. Μονόκεροι ρε.

 

mono3

 

Τους γνωρίσαμε από την Νάρνια που έμπαιναν πρώτοι στη μάχη. Στο Legend, την ταινία που μας μεγάλωσε και που συμβόλιζε την αγνότητα. Ακόμα και σε video games όπως το Elder Scrolls. Τους αγαπήσαμε τους μονόκερους παρότι οι κοπέλες τους έχουν αλλάξει στη δική τους ζωή. Τους έχουν κάνει ροζ. Μοβ. Κίτρινους. Με ουράνια τόξα, με καρδούλες. Τους έχουν κάνει… πιο κιτς πεθαίνεις. Δεν ντρέπεστε ρε; Δύο μυθικά πλάσματα έχουμε και εμείς οι άντρες. Δράκους και μονόκερους. Τους πρώτους τους τίμησε η Καλίσι στο Game of Thrones. Εσείς γιατί τον κάνατε τον δόλιο τον μονόκερο λες και είναι τσίρκο; Μπλουζάκια, μπρελόκ για κλειδιά και του έχετε πάρει και το κέρατο και το φοράτε ως αξεσουάρ στα γενέθλια.

 

mono5

Όχι κοριτσάκια μου. Αν πρέπει να υπάρχει ο μονόκερος στη ζωή μας, θα είναι ατόφιος, 100% pure αντρικός και όσο medieval τον έχουμε συνηθίσει – του αξίζει μιας και πλησιάζει και η Παγκόσμια Ημέρα Μονόκερου στις 9 Απριλίου (ναι αδέρφια, υπάρχει). Και αν το καλοκαίρι θέλετε να τον έχετε μέσα στα πόδια σας σε 100 είδη, εμείς -από δω και στο εξής ανεξαρτήτως περιόδου- θα τον έχουμε σε βιβλία, ταινίες και σε μπίρα. Ναι και σε μπίρα. Γιατί μας το σφύριξαν για την μπίρα εκείνη που θα τον έχει ηρωικό και μπροστάρη στο καπάκι της και πολύ μας άρεσε. Θα ήταν η μπίρα που θα έπιναν οι πολεμιστές στα Lord of The Rings και στις μάχες της Νάρνια. Και στο φινάλε εσείς κάντε ό,τι θέλετε.

Την ΜΠΙΡΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, δεν θα την αγγίξετε. Την μπίρα μας!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved