Έχεις αναρωτηθεί το ταξίδι που κάνει ένας καλός και ποιοτικός καφές;

Λίγα και καλά λόγια για τους ανθρώπους που φροντίζουν για την ευχάριστη και καθημερινή ρουτίνα σου.

Οπωσδήποτε, δεν έχουμε χρόνο και δεν μας ενδιαφέρει να σκεφτούμε το ταξίδι του καφέ όταν τον απολαμβάνουμε το πρωί σε μία κούπα πολεμώντας με το χασμουρητό. Και γιατί να μας ενδιαφέρει άλλωστε; Στην Ελλάδα ο καφές είναι κομμάτι της ρουτίνας μας. Όπως έχουμε μάθει να βουρτσίζουμε τα δόντια και να παίρνουμε πρωινό, όπως έχουμε συνηθίσει να παίρνουμε τον συγκεκριμένο δρόμο για να πάμε στη δουλειά και το συγκεκριμένο λεωφορείο, έτσι έχουμε μάθει και με τον καφέ. Είναι συνήθεια. Αναγκαία συνήθεια. Και όταν δεν τον έχεις στην ώρα του και όπως ακριβώς τον πίνεις, αρκεί για να σου κάνει την ημέρα και τα νεύρα άνω-κάτω.

kosmaschris.gr48

Ο Τομ Ρόμπινς, αυτός ο πολύ ωραίος τύπος που έγραψε τον Τρυποκάρυδο και το Ακόμα και οι Καουμπόισσες Μελαγχολούν, είχε πει σε μία συνέντευξη ότι «Δίνω αξία στη ρουτίνα μου γιατί, τελικά, μου είναι πολύ πιο σύνθετη και αναγκαία από ότι νόμιζα». Και πράγματι, αν μπορούσες να βάλεις μία μίνι ταινία κάθε φορά που έπινες μία κούπα καφέ για να δεις όλο το ταξίδι μέχρι να φτάσει στην κούπα ή στο πλαστικό κυπελλάκι, θα εκτιμούσες την κάθε γουλιά κάθε μέρα. Πάντως οι άνθρωποι της Coffee Island στην Πάτρα, εκεί που γεννήθηκε δηλαδή η εταιρεία το 1999, τον εκτιμούν σίγουρα. Γιατί; Γιατί ούτε οι ίδιοι είχαν ποτέ σκοπό να ασχοληθούν με τον καφέ.

 

kosmaschris.gr11

 

Ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, διευθυντής του Network Operations and Audit, R&D, το λέει «κόλλημα». Προφανώς και εσύ έτσι θα το έλεγες, αν έφτανες στο σημείο να ταξιδεύεις μέχρι την Αιθιοπία και το Ελ Σαλβαδόρ για να φέρεις τις καλύτερες ποικιλίες καφέ και να επιβλέψεις εσύ ο ίδιος την ανάπτυξη του καρπού και την αγορά του, χωρίς να χρησιμοποιήσεις μεσάζοντες. Πόσο μάλλον όταν οι εγκαταστάσεις της είναι καταρτισμένες σε τέτοιο βαθμό, ώστε η διαλογή να είναι άριστη πριν καταλήξει στην κούπα μας  - και αυτό το είδαμε με τα μάτια μας. Τα παραπάνω ωστόσο είναι μόλις ελάχιστα από τα δεκάδες χαρακτηριστικά που κάνουν τα Coffee Island ξεχωριστά. Το σημαντικότερο, είναι σίγουρα οι άνθρωποι.

kosmaschris.gr38


Σε ένα ζεστό και οικογενειακό κλίμα, η Coffee Island ανήκει σε αυτές τις εταιρείες που αναγνωρίζουν τον υπάλληλο σαν εικόνα της. Γι’ αυτό άλλωστε επενδύουν στους ανθρώπους τους τόσο μέσω του ολόδικού τους Campus που γίνεται συστηματική εκπαίδευση πλάθοντας έναν barista από το μηδέν και ολοκληρώνοντάς τον σε άριστο επαγγελματία, όσο και από την αξιολόγηση του δυναμικού. Το τελευταίο σημαίνει πως η εταιρεία  εξετάζει κάθε μέλος της «οικογένειάς» της ξεχωριστά, όχι μόνο κρίνοντας τις παρούσες ικανότητες αλλά και σε ποιον τομέα θα είναι σε θέση να εξελιχθεί σε μερικά χρόνια. Και αυτή η επένδυση, είναι η χρυσή τομή που ξεχωρίζει μία πραγματική εταιρεία από μία απλή «μπίζνα». Εμείς πήραμε και μία γεύση από την ακαδημία αυτή, κάνοντας το δικό μας coffee tasting. Και είναι κάπου εκεί που συνειδητοποιείς ότι δεν ξέρεις σχεδόν τίποτα για τον καφέ.

kosmaschris.gr104

Κάθε φορά λοιπόν που πίνουμε απολαυστικά μία από τις ποικιλίες του Coffee Island, φέρνουμε στο μυαλό μας όλα τα παραπάνω. Το ταξίδι των κόκκων στη χώρα μας μέσα από την διαλογή των ίδιων των ανθρώπων της. Την αγάπη, την προσοχή και τον επαγγελματισμό που δείχνουν στην κάθε ποιότητα που καβουρδίζεται και αλέθεται για να φτάσει μέχρι τις κούπες μας και να μας προσφέρει μία μικρή -κυριολεκτικά- γεύση από τον δικό τους κόσμο. Έναν κόσμο με γνώμονα την απόλαυση από κάθε μαγικό ταξίδι, που οι άνθρωποι πίσω από τους πάγκους φροντίζουν να συμπυκνώνουν στην κούπα κάνοντας τον καφέ μία αναγκαία εμπειρία.

Κάθε φορά που σκέφτεσαι την ρουτίνα του καφέ, σκέψου ότι τίποτα σε αυτόν δεν είναι τυχαίο από τον πρώτο καρπό μέχρι το φλιτζάνι σου. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει, στον μαγικό κόσμο των Coffee Island.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved