Τι θα έλεγες για την ηλεκτροκίνητη Harley Davidson;

H ιστορική μοτοσικλέτα ακολουθεί το ρεύμα της εποχής.

Την ξέραμε πάντα για τον βαρύγδουπο ήχο του κινητήρα, την εκκωφαντική γκαζιά και το chopper design της. Ένα τιτάνας με δύο ρόδες που έγινε συνώνυμο του Easy Rider και των μηχανόβιων. Δίχως πολλά λόγια, είναι η Harley Davidson.

Ζούμε πλέον σε μια εποχή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες στη δημιουργία κινητήρων και πλέον ακολουθούν την υβριδική οδό. Κάποια στιγμή λοιπόν ακόμα και η Harley-Davidson ήταν δεδομένο ότι θα ακολουθούσε αυτό το μονοπάτι και το 2020 ετοιμάζεται δεν έδειχνε ανάλογη διάθεση, ωστόσο μετά και το λανσάρισμα των τελευταίων τεσσάρων μοντέλων της καταλάβαμε πως άλλαξε μυαλά. Ιδού λοιπόν το ένα από αυτά που μας έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση. Η ηλεκτρική Project LiveWire.

 

 

Πρόκειται για την πρώτη Harley της συγκεκριμένης κατηγορίας η οποία ναι μεν είχε παρουσιαστεί πριν χρόνια αλλά έφτασε η στιγμή να ξυπνήσει από το λήθαργο και να βγει στην παραγωγή.

Για την ώρα δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω για τα μηχανολογικά, παρά μόνο ότι πιάνει τα 100 km/h σε 3.5 δευτερόλεπτα ενώ έχει αυτονομία περίπου 177 χιλιομέτρων, αλλά και το ότι υπάρχει ένα μικρό θέμα με τον ήχο της – οι πολέμιοι κάνουν λόγο ότι ακούγεται σαν τραυματισμένο ποτιστήρι. Σε οποιαδήποτε άλλη μοτοσικλέτα αυτό δεν θα ήταν θέμα. Όταν πρόκειται όμως για Harley, μια μοτοσικλέτα που έχει χτίσει το μύθο της γύρω από τον ήχο, αυτό αποτελεί από μόνο του τεράστιο πρόβλημα.

Η νέα εποχή της Harley ξημερώνει και σύντομα η διάσημη μοτοσικλέτα θα δέχεται παραγγελίες για το νέο ηλεκτροκίνητο «καμάρι» της το οποίο θα ανέρχεται στα 26 χιλιάδες ευρώ. 

Το 2020 -χρονιά που θα κυκλοφορήσει- αργεί ακόμα οπότε έχεις καιρό να το σκεφτείς. Μέχρι τότε το παρακάτω άλμπουμ θα σου κρατήσει συντροφιά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved