Το αυτοκίνητο-«μπαμπούλας» που κάποτε τρομοκρατούσε την αστυνομία στις ΗΠΑ

Πλέον, το αυθεντικό hot rod του 1930 ψάχνει ιδιοκτήτη

Boogeyman cars. Αυτοκίνητα-μπαμπούλες. Έτσι τα είχε βαφτίσει ο κοσμάκης της δεκαετίας του ’30 στην Αμερική, εξαιτίας του θορύβου που έκαναν στους δρόμους.

Τη δεκαετία του ’50 έγιναν γνωστά ως hot rods και έκαναν την αστυνομία της εποχής να ιδρώνει μέσα στα περιπολικά, επειδή δεν μπορούσε ούτε κατά διάνοια να τα πλησιάσει.

 

 

Το συγκεκριμένο που βλέπεις, είναι ένα Ford κλάσης Α του 1930, το οποίο άνηκε μέχρι πρότινος στον μπασίστα των Seether, Dale Stewart. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μουσικός έδωσε μία μικρή περιουσία για να μπορέσει να το αναπαλαιώσει και να το φέρει σε μία τιμιότατη μορφή, μιας και τώρα είναι ικανό να ξαναοργώσει τους δρόμους, έχοντας κινητήρα Chrysler Hemi V8, TCI 700R4 κιβώτιο ταχυτήτων φτάνοντας τα 500άλογα ιπποδύναμη – και όχι τα αρχικά 40 που θα έβρισκε κανείς στο αυθεντικό μοντέλο του 1931, μιας και το Weiand 6-71 supercharger δίνει στην μηχανή όλη την απαραίτητη φροντίδα για να την ωθήσει στα άκρα με ασφάλεια.

 

 

Έχουμε φωτογραφίες για όλους τους ορκισμένους φανς του, ενώ για όσους θέλουν  να δουν τις προσφόρες που θα γίνουν στην online δημοπρασία του, μπορούν να επισκεφθούν αυτή την σελίδα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved