Μία ματιά στην υπεροχή της Ferrari 290 MM

Το κλασσικό σπορ του Mille Miglia 1956 ψάχνει νέο ιδιοκτήτη.

Τα τιμημένα 50s δεν ήταν μόνο μία χρυσή εποχή για τον κινηματογράφο.  Μπορεί να ήμασταν αρκετά πιτσιρικάδες, όμως οι  γνώστες των αυτοκινήτων ξέρουν πως το 1956 και το 1957, ήταν η σειρά της Ferrari να περάσει το racing σε Ευρώπη και Αμερική. Όλα αυτά μέσα από την 290ΜΜ που χάραξε τον δικό της ξεχωριστό δρόμο στους αγώνες ταχύτητας.

Για την ιστορία, κατασκευάστηκαν μόνο τέσσερις από αυτές και δόθηκαν στους καλύτερους οδηγούς εκείνης της εποχής - Juan Manuel Fangio, Phil Hill αλλά και ο μεγάλος Sir Stirling Moss.

Το μοντελάκι που βλέπεις εδώ είναι το τέταρτο της οικογένειας και έκανε το ντεμπούτο του στο Mille Miglia του 1956 όπου κέρδισε την πρώτη θέση με τον Eugenio Castellotti. Ο Moss στη συνέχεια θα οδηγούσε το αυτοκίνητο από το 1957 μέχρι το 1961 στην Αμερική.

Θυμήσου το καλύτερα μέσα από αυτό εδώ το βίντεο

 

 

Πλέον τοποθετείται στα Ferrari Classique της εταιρείας έχοντας μαζί όλα τα έγγραφα πιστοποίησης και διατηρείται σε άψογη κατάσταση ψάχνοντας καινούργιο ιδιοκτήτη. Αναμένεται να βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s και εκτός από την αριστοτεχνία της Ferrari, φέρνει μαζί του και μία ολόκληρη ιστορία.

Δες τις φωτογραφίες:  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved