Τα 5 αυτοκίνητα που προκάλεσαν έναν μικρό χαμούλη στις ΗΠΑ

Το αμάξι σου δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο μετά από αυτό.

Ωραία τα classic, όμορφα τα καμπριολέ, τίμια και τα αμάξια-διαστημόπλοια, τα φτιαγμένα όμως έχουν αυτό το κάτι που μπορεί να τραβήξει το βλέμμα ακόμα και σε κάποιον πολέμιο των τεσσάρων τροχών.

Ναι, αυτά τα αμάξια που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα Need for Speed ή που θα απολαύσουμε το φετινό καλοκαίρι στο «The Fate of the Furious» με τους Vin Diesel και Rock, τα αποκαλούμενα muscle cars ή στην ελληνική αργκό «κωλοφτιαγμένα» (έξτρα αεροτομές, τεράστιες εξατμίσεις κ.λ.π.) έχουν τρελή πέραση στην Αμερική.

Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα και τέτοια «μωρά» δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα βλέπουμε κάθε μέρα, σου σερβίρουμε στο πιάτο τα πέντε καλοφτιαγμένα του αμάξια του '16 που προκάλεσαν χαμό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 

1. Chevrolet Camaro ZL1

camaro

Κλασικό αμάξι τέτοιας κατηγορίας. Camaro λες και ξέρεις ότι δεν θα απογοητευτείς. Με κινητήρα V8 6.2 L, 650 ίππους, στη Chevrolet έχουν κάθε λόγο να καμαρώνουν το αυτοκίνητο-αστραπή τους, που κάνει τα 0-100 km/h σε 3,5 δευτερόλεπτα και τα 200 km/h σε 11.4!

 

2. Dodge Challenger

dodge

Η Dodge εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη θρυλική Challenger του '71 και την εξέλιξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με design που σε κάνει να την ερωτευτείς με την πρώτη ματιά, δερμάτινα καθίσματα και σύγχρονο κινητήρα Hemi V8 485 ίππων, απέκτησε πολλούς θαυμαστές τη φετινή χρονιά.

 

3. Shelby American Terlingua Mustang

mustang

H συζήτηση αρχίζει και τελειώνει στη μάρκα: Mustang. Όλα τα άλλα είναι περιττά. Η φτιαγμένη Shelby δεν απογοήτευσε κανέναν. Και πώς να το κάνει άλλωστε; Με 750 ίππους, το αμάξι που θυμίζει τον Bumblebee των Transformers δικαιολογεί εν μέρει τα $66,000 που χρειάζονται για να βγάλει από τον κουμπαρά του ένας μέσος Αμερικανός προκειμένου να την αποκτήσει.

 

4. Black Horse Racing Fireball Camaro

black horse

Να και ένα αμαξάκι με ενσωματωμένο νίτρο. Η Black Horse Camaro έχει τέτοια ιπποδύναμη (990 hp) ικανή να σε στείλει σε άλλο παράλληλο σύμπαν με μόλις μια γκαζιά. Φτηνή δεν τη λες ($90,000) αλλά για την Camaro τα δίνεις χωρίς δεύτερη σκέψη -ίσως με τρίτη και με τέταρτη.

 

5. Hennessey Performance Dodge Challenger Hellcat

hellcat

Καλή η Dodge Challenger, δε λέμε. Λίγο αργή όμως σε σχέση με τα παραπάνω. Αργή είπαμε; Ίσως να το ξανασκεφτούμε. Διότι η Hellcat μπορεί να εξαφανιστεί από προσώπου γης στο δευτερόλεπτο. Τι νομίζεις; Με 1032 ίππους, πιάνει τα 100 km/h στα 2,7 δευτερόλεπτα, είναι λογικό να απορεί κανείς αν αυτό το μαραφέτι είναι αμάξι και όχι μία τουρμπίνα. Για πες, θα «εξαφανιζόσουν» μαζί της για $55,000;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved