Ηλεκτροκίνητη μηχανή με 170 άλογα;

Πώς γκένεν;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο βλέπουμε ηλεκτρικές μηχανές, ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κερδίσουν το μάτι μας λόγω πρωτότυπου σχεδιασμού. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συμβαίνει με τη νέα Zeus.

Η αντισυμβατική Curtiss Zeus είναι το νέο καμάρι της μέχρι πρότινος εταιρίας που ονομαζόταν «Confederate» (πλέον Curtiss Motorcycles) που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση της Καλιφόρνια και ήδη κάνει κόσμο να δακρύζει λόγω εμφάνισης και τεχνολογικού επιπέδου.

Ο σχεδιασμός της είναι φουτουριστικός με πλήρη επικάλυψη από αλουμίνιο αλλά η πραγματική μαγκιά βρίσκεται στον κινητήρα. Για να καταλάβεις διαθέτει πηγή ισχύος από 2 ομοαξονικούς ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι βρίσκονται στο πίσω μέρος και αποδίδουν 170 ίππους και 39 κιλά ροπής.

Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμα τις επιδόσεις της καθώς η Curtiss Motorcycles το κρατά επτασφράγιστο μυστικό. Μάλλον μας το φυλά για έκπληξη, όταν θα κυκλοφορήσει επίσημα το μοντέλο του 2020. Τότε που η μπαταρία της θα είναι πολύ πιο αναβαθμισμένη από τα 14.4 kWh που διαθέτει αυτή τη στιγμή και θα γκαζώνει σαν κανονική μοτοσικλέτα.

Αρκετά όμως τα λόγια, ήρθε η ώρα να μιλήσει η εικόνα στο παρακάτω άλμπουμ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved