Η αμαξάρα του Steve McQueen από το Bullitt επανακυκλοφορεί

Και μπράβο στη Ford. Όχι, μπράβο της!

Η σκηνή από το Σαν Φρανσίσκο, με τον Steve McQueen να καταδιώκει μία Dodge Charger έμεινε σαν αποτύπωμα στον δρόμο από λάστιχα, όχι μόνο στην ιστορία του κινηματογράφου, αλλά και σε αυτή των αυτοκινητοβιομηχανιών. Εκείνη η Ford Mustang Highland Green του 1968, ήταν ένα από τα καμάρια της ταινίας, που έβαλε κι αυτή τα… γκάζια της για να σαρώσει τα όσκαρ, ενώ παράλληλα ενέπνευσε χιλιάδες αντίτυπα τα οποία τη διαδέχτηκαν αργότερα.

50 χρόνια μετά από εκείνη τη σκηνή και εκείνη την ταινία, η Ford αποφάσισε να τιμήσει το έργο, το αυτοκίνητο και πάνω απ’ όλα τον τεράστιο Steve, σχεδιάζοντας την 2019 Mustang Bullitt, μια σύγχρονη ερμηνεία του πρωτοτύπου αυτοκινήτου, βασισμένο και στην τελευταία Mustang GT.


jmngkbjrg0kqaf9shglw

Το Bullitt θα έχει το χρώμα της κλασικής Highland Green, με ελάχιστη εξωτερική επένδυση, λεπτές επιφάνειες χρωμίου και μαύρες ροπές. Διαθέτει κινητήρα V8 των 5-λίτρων, αλλά και 475 ίππους που φτάνουν μέγιστη ταχύτητα 270 χλμ/ώρα.

Η τιμή της δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, μιας και το αυτοκίνητο θα  κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο, ωστόσο, αν κρίνουμε από το μοντέλο GT (περίπου 32.000 ευρώ) και Shelby GT350 (47.000 ευρώ) μπορούμε να κάνουμε μία εκτίμηση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved