Με τη Mercedes Α-Class δεν θα θέλεις να τελειώσει το ταξίδι

Το αυτοκίνητο που αξίζει να βάλεις στο μάτι. Και στη ζωή σου.

Την έχεις δει, την έχεις προσέξει, την έχεις περιεργαστεί και ναι, γιατί να μην το παραδεχτείς, έχεις ψάξει στο configurator του www.mercedes-benz.gr ποιο χρώμα της πάει πιο πολύ. Και ποια ζάντα…

Το θέμα είναι πως δεν έχεις καταλήξει, μιας και όλα τις ταιριάζουν και τονίζουν το στυλ της. Αρχικά νόμιζες, πιστεύοντας κάποια κλισέ, πως οι Mercedes είναι μεγάλες, δεν είναι και τόσο νεανικές, αλλά η A-Class σε έκανε να αλλάξεις άποψη. Έχει πράγματι ωραίο στυλ και έντονη προσωπικότητα με αποτέλεσμα να μην περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητη, είναι δυναμική και φυσικά έχει λεπτομέρειες που δεν γίνεται να μην τις προσέξεις. Λεπτομέρειες όπως τη χαρακτηριστική μάσκα με το μεγάλο αστέρι ή το ανάγλυφο στο προφίλ και το καπό της.

MERCEDES A CLASS 1

Ναι σου αρέσει, όπως σου αρέσει και το εσωτερικό της, με τη μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και τους στρογγυλούς αεραγωγούς. Και μπορεί να είναι η πιο μικρή των Mercedes αλλά ούτε σε ποιότητα υπολείπεται ούτε κάτι της λείπει. Θέλεις να συνδέσεις το smartphone σου; Υπάρχουν όλοι οι διαθέσιμοι τρόποι. Θέλεις να ακούσεις τη μουσική που θέλεις από όπου τη έχεις σώσει; Γίνεται. Νοιώθεις κουρασμένος; Μην αγχώνεσαι, υπάρχουν όλα τα συστήματα που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στον προορισμό σου με απόλυτη ασφάλεια -το στάνταρ Collision Prevention Assist Plus θα επιβραδύνει αυτόματα την A-Class αν χρειαστεί ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι συνέπειες μιας τυχόν σύγκρουσης, ενώ το Attention Assist αν αντιληφθεί από την οδηγική σου συμπεριφορά πως χρειάζεσαι ξεκούραση θα σου το προτείνει.

MERCEDES A CLASS 13

Στη θέση του οδηγού τίποτα δεν θα σε προβληματίσει, μιας και η εργονομία είναι εξαιρετική και η ορατότητα πολύ καλή. Ταυτόχρονα οι άλλοι που είναι μαζί σου θα νοιώθουν άνετα μιας και χώρο έχουν και πλήρη εξοπλισμό έχουν στην διάθεσή τους. Παράλληλα αν θέλεις η δική σου A-Class να είναι απόλυτα σύμφωνη με το γούστο και τις προτιμήσεις σου μπορεί να επιλέξεις ότι σου ταιριάζει από τη μεγάλη λίστα του επιπλέον εξοπλισμού.

Φυσικά σαν γνήσια Mercedes, που έχει πίσω της την παράδοση, την εμπειρία, την τεχνολογία και την τεχνογνωσία του εφευρέτη του αυτοκινήτου, η A-Class δεν είναι μόνο ασφαλής αλλά και ιδιαίτερα ευχάριστη στο δρόμο. Θα ακολουθεί με ακρίβεια τις εντολές που δίνεις μέσα από το ακριβές σύστημα διεύθυνσής της και θα σε ενθουσιάσει, θα σου δείξει πόσο μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης έχει και όταν χρειαστεί πόσο καλά είναι τα φρένα της και θα σε κάνει να νοιώθεις ασφαλής, η ανάρτησή της δεν θα επιτρέψει στις ανωμαλίες των δρόμων να ταλαιπωρήσουν και να κουράσουν, ενώ θα καλύψεις ακόμα και πολλά χιλιόμετρα γρήγορα και ξεκούραστα.

MERCEDES A CLASS 8

Φυσικά και οικονομικά, καθώς οι κινητήρες της τόσο οι βενζίνης όσο και οι πετρελαίου -όλοι turbo- είναι ιδιαίτερα εξελιγμένοι, ώστε και να έχουν υψηλή απόδοση και να διαχειρίζονται με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο το καύσιμο.

Αυτοί της βενζίνης ξεκινούν από τα 1.600 κυβικά και τα 105 άλογα της A 160, οι Α 180 και Α 200 έχουν 122 και 156 άλογα, πάντα από 1.600 κυβικά, ενώ για όλους υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αυτόματου κιβωτίου. Που εξασφαλίζει και καλύτερες επιδόσεις (Α 200: 0-100 χλμ./ ώρα σε 7,8 δεύτερα, τελική 224 χλμ./ ώρα) και μειωμένη κατανάλωση (από 5,1 έως 5,4 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα) και εκπομπές ρύπων (από 119 έως 126 γραμμάρια το χιλιόμετρο), έτσι ώστε και τα έξοδα κίνησης να είναι χαμηλά και τα τέλη κυκλοφορίας.

Το επόμενο βήμα είναι στα 2.000 κυβικά, με τις Α 250 (211 άλογα) και A 250 Sport (218 άλογα) που είναι και τετρακίνητες με το ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα 4MATIC, ενώ ο εισαγωγικός κινητήρας πετρελαίου που μπορείς να επιλέξεις είναι ο τετρακύλινδρος των 1.500 κυβικών. Ο οποίος στην A 160 d φτάνει τους 90 ίππους και στην Α 180 d τους 109 και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 7G-DCT -τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη που εγγυάται ταχύτατες αλλαγές. Αυτόματες μπορούν να είναι και οι Α 200 d και A 220 d των 136 και 177 ίππων αντίστοιχα, που είναι διαθέσιμες και με τετρακίνηση.

MERCEDES AMG A 45 4MATIC 6

Αν βέβαια θέλεις κάτι ακόμα πιο δυνατό (381 άλογα) και γρήγορο (0-100 χλμ./ ώρα σε 4,2 δεύτερα, τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ ώρα) η γκάμα της A-Class διαθέτει την εντυπωσιακή AMG A 45 4MATIC. Η οποία κινείται από το πιο δυνατό κινητήρα της κατηγορίας των 2.000 κυβικών στον κόσμο -το χειροποίητο τετρακύλινδρο με τα διπλά turbo της AMG- που συνδυάζεται με ένα ειδικά εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο σπορ χαρακτήρας της A 45 4MATIC τονίζεται από τα αεροδυναμικά της βοηθήματα και τις μεγάλες ζάντες, ενώ αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στο εσωτερικό της, προκειμένου η αίσθηση και το fun to drive να είναι πραγματικά κορυφαία.

MERCEDES AMG A 45 4MATIC 10

Όπως θα δεις και στο configurator στο www.mercedes-benz.gr αλλά και στις αντιπροσωπείες της γερμανικής εταιρείας οι τιμές της Mercedes A-Class ξεκινούν από τις 21.846 ευρώ για την diesel Α 160 d και από τις 22.040 ευρώ για την Α 160 (βενζίνη) -έκπληξη, μιας και περίμενες πως θα είναι σημαντικά πιο ακριβή- οπότε γιατί να περιμένεις να πάρεις τη δική σου;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved