Εχμ... Αυτό εδώ είναι ένα αυτοκίνητο

Μα τη Renault το ορκιζόμαστε, δεν πρόκειται για clickbait.

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα τα έχουμε δει και τα έχουμε ξαναδεί σε διάφορες Sci-Fi ταινίες και κανονικά δεν θα έπρεπε να μας τα σκάει ως έκπληξη, αλλά ΔΙΑΟΛΕ, όταν το διαβάζεις ως είδηση, είναι διαφορετικό. 

Η Renault, λέει, πήγε στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Λονδίνου και έδωσε στους φοιτητές το εξής brief: «Δώστε μας το μέλλον της αυτοκίνησης». Πολλοί από αυτούς το έριξαν στη δουλειά, ωστόσο μία κατάφερε να ξεχωρίσει. 

Το όνομά της, Yuchen Cai. Αυτή είναι που εμπνεύστηκε και σχεδίασε το «Float», ένα αιωρούμενο αυτοκίνητο δηλαδή που διάθετει δομοστοιχειωτή σχεδίαση (αυτό που μοιάζει με φούσκες, τέλος πάντων) και κινείται με την τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης.

Κι αν σας φαίνεται ολίγον τι ονειρόπληκτο το σχέδιο, απλά θα σας πούμε πως στην Ιαπωνία από το 2003 κιόλας έφτιαχναν κανονικά τρενάκια που κατέρριπταν ταχύτητες με τη συγκεκριμένη τεχνολογία. 

Αν εξαιρέσεις τα σκυλιά που θα απωλέσουν την οικειότητα που είχαν καταφέρει να χτίσουν με τις ρόδες των αυτοκινήτων μας εδώ και δεκαετίες, δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε άλλους πολέμιους του συγκεκριμένου project.

Άντε, και σύντομα στους δρόμους, λοιπόν!  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης