Θαυμάζουμε λίγο την Honda που καβαλούσε ο Στιβ Μακ Κούιν

Με σφραγίδα ποιότητας από τον Bullit.

Στο Βιβλίο των Ηρώων του Ανδρικού Γένους ο Στιβ Μακ Κουίν πρέπει να έχει γραφτεί με μεγάλα χρυσά γράμματα. Για το στυλ του, το ατάραχο βλέμμα του, το περιπετειώδες πνεύμα του, τις ντόμπρες ερμηνείες και την αγάπη του για την ταχύτητα –κάτι που το έκανε πράξη σε ουκ ολίγες ταινίες του.

Το ότι υπήρξε ένα φωτεινό σύμβολο για την εποχή του το ξέρουμε όλοι. Το γνώριζαν όμως και οι Γιαπωνέζοι που στα 1973 του ζήτησαν να πρωταγωνιστήσει σε διαφήμιση για τη Honda CR250M Elsinore.

Δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε κανέναν καταλληλότερο ηθοποιό για να κάνει κάτι τέτοιο ακόμα και σήμερα. Τη διαφήμιση στη δείξαμε όμως και για έναν άλλο λόγο. Έχει άμεση συνάρτηση με τη Honda που θα σου παρουσιάσουμε σήμερα.

Αυτήν την CB450 που βλέπεις την έστειλαν στον Βασιλιά του Κουλ ως δώρο τον Αύγουστο του 1972 –σα να μην έφταναν τα 1 εκ. δολάρια που πήρε για να διαφημίσει το άλλο μοντέλο. Είναι άγρια, είναι vintage, είναι σε χρώμα παραλλαγής και μοιάζει να κουβαλάει το πνεύμα του.

Όπως καταλαβαίνεις μια μηχανή που έχει καβαλήσει ο Μακ Κουίν είναι μια μηχανή που γράφει το όνομά του σε κάθε εκατοστό της. Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό είναι κυριολεκτικό, αφού ακόμα και οι πινακίδες φέρουν το όνομά του! Για ρίξε μια αργή και προσεκτική ματιά σε αυτό το δίτροχο μνημείο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved