Άπειρος σεβασμός στους Μηχανόβιους του DGR

Βίντεο-ωδή σε εκείνους που παράγουν κοινωνικό έργο μέσα από το πάθος τους.

 

Ίσως και να σου έχει τύχει να βολτάρεις στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη μεγαλούπολη και να πέφτεις τυχαία πάνω σε «κάτι-σαν-μοτοπορεία», όπου οι ανάβατες είναι όλοι τους ντυμένοι στην πένα. Ίσως και να ψέλλισες κάτι του στιλ «πού πάνε μωρέ οι τύποι με τις γραβάτες, τα γιλεκάκια και τις κουστουμιές τους;». Ίσως να φταίει που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχες ακούσει τίποτα για το "Distinguished Gentleman’s Ride".

Και κάπου εδώ, μπαίνει μία κόκκινη γραμμή στην άγνοιά σου για την πιο τίμια κίνηση μηχανόβιων που παίζει εκεί έξω...

Χιλιόμετρα αλληλεγγύης

Τα DGR, που λες, είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το κοντινό 2012 και στην ουσία αφορά μια κινηματική πρωτοβουλία των μηχανόβιων όπου γης, οι οποίοι συγκεντρώνονται ετησίως και διοργανώνουν μοτοπορείες σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα που θα δοθούν στην έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη.

Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος οι συμμετέχοντες (κάθε ένας από τους οποίους αναλαμβάνει να συγκεντρώσει χρήματα από τον προσωπικό του κύκλο), ξεπέρασαν τους 57.000, παρέλασαν σε 500 πόλεις και συγκέντρωσαν για το σκοπό περί τα 3.662.000 δολάρια. 

Cover1

Και να που σήμερα πέσαμε πάνω σε ένα εκπληκτικό (σε έμπνευση και εκτέλεση) βίντεο με τίτλο “This Particular Ride,” το οποίο έχει κεντρικό πρωταγωνιστή τον Steve Kupershmid. Έναν νεοϋορκέζο λάτρη των μηχανών, ο οποίος συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στο DGR που έλαβε χώρα στο Μεγάλο Μήλο. Ο Steve, o οποίος πριν από 5 χρόνια έχασε τον καλύτερό του φίλο εξαιτίας του καρκίνου του προστάτη, μπήκε δυναμικά στην όλη φάση και κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 8.000 δολάρια, γεγονός που τον ενέταξε στη λίστα με τους 10 πιο αποτελεσματικούς riders. 

Για πάρτη του, λοιπόν, αυτό το μικρού μήκους αριστούργημα που καταγράφει μαεστρικά την πρωινή ρουτίνα της μετακίνησης από το Long Island στην πόλη της Νέας Υόρκης...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved