Bonhams Η «Tinker Toy» Kawasaki δεν τσιγκουνεύτηκε τους κυλίνδρους

Η 48κύλινδρη μοτοσυκλέτα που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες βγαίνει σε δημοπρασία.

-Πόσους κυλίνδρους να βάλω;

-Ναι.

Κάπως έτσι πρέπει να πήγε η συζήτηση στο μυαλό του Σάιμον Γουάιτλοκ, όταν αποφάσισε να δημιουργήσει μία μοτοσυκλέτα που έμελλε να κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με 48 κυλίνδρους και φυσικά να κερδίζει μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.

image 11 1

Η έμπνευση για την «Tinker Toy» Kawasaki προήλθε από τους περίπλοκους και συχνά πρωτοποριακούς κινητήρες που βρέθηκαν σε αεροπλάνα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πήρε το όνομά της από την απίστευτη ιστορία ενός B17 Flying Fortress, το οποίο είχε το παρατσούκλι «Tinker Toy» από το πλήρωμά του.

Η γοητεία ενός μηχανόβιου ξεπερνάει τα όρια της ασφάλτου

Η βάση προέρχεται από μια μοτοσυκλέτα Kawasaki και το «Tinker Toy» βάρους 600 κιλών κατασκευάστηκε για να διεκδικήσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τον «κινητήρα οχήματος εδάφους με τους περισσότερους κυλίνδρους». Το διεκδίκησε και φυσικά το πέτυχε. «Δεν φτιάχτηκε για ταχύτητα, δεν φτιάχτηκε για δύναμη - φτιάχτηκε για να μπει στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες», σχολίασε ο Γουάιτλοκ. Υπολογίζει ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 210 χλμ/ώρα.

image 7 0

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα θα βγει σε δημοπρασία στις 21 Απριλίου από τον οίκο Bonhams Spring Stafford και αναμένεται να πιάσει κοντά στα 70.000 ευρώ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved