Intime Από την επόμενη εβδομάδα θα πέσουν “βροχή” τα πρόστιμα στους δρόμους της Αθήνας

Μετά από αυτό ίσως να ξαναδούμε «καθαρή» την Λεωφόρο Κύμης. 

Η κίνηση στον δρόμο είναι εκνευριστική. Αλλά ακόμη πιο εκνευριστική είναι η συνήθεια των οδηγών να διπλοπαρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους της Αθήνας, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να βάλει τέλος η δημοτική αστυνομία. Από την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, η δημοτική αστυνομία του Δήμου Αθηναίων έχει ξεκινήσει να γράφει τους οδηγούς και να παίρνει πινακίδες. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, στην ΕΡΤ, κατά την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνονται συστάσεις στους οδηγούς ώστε να απομακρύνουν από τον δρόμο τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα. Από την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, θα επιβάλλονται κανονικά τα πρόστιμα και εφόσον απαιτείται θα αφαιρούνται οι πινακίδες.

 

 

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, οι δράσεις ξεκίνησαν από την Πανόρμου, Λένορμαν, Πατησίων και Αχαρνών, όπου τέσσερις φορές την ημέρα υπάρχει παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας. Για τον κ. Χάρη Δούκα η δράση δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, κάτι που υποδηλώνεται από το γεγονός ότι σε πρώτο στάδιο γίνονται συστάσεις και δεν «κόβονται» κλήσεις.

«Πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην κουλτούρα. Πρέπει να αγαπήσουμε λίγο περισσότερο την πόλη και να απελευθερώσουμε χώρο, κάνοντάς την περισσότερο ανθρωποκεντρική και όχι αυτοκινητοκεντρική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved