pexels Το μοιραίο λάθος που θα σε οδηγήσει να σπάσεις το παράθυρο του αυτοκινήτου

Τι πρέπει να αποφύγεις τώρα που χειμωνιάζει και η θερμοκρασία πέφτει αισθητά;

Η θερμοκρασία πέφτει, τα παλτά βγαίνουν από την ντουλάπα αλλά εκτός από το στιλ πρέπει να προσέξουμε και το αυτοκίνητό μας. Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα είναι όταν παγώνουν οι γυάλινες επιφάνειες, όπως τα παράθυρα. Ποιο είναι το λάθος που κάνουμε και πρέπει να αποφύγεις; 

 

 

Ένα από τα πιο συχνά λάθη είναι να ρίχνουμε ζεστό νερό στα τζάμια και ειδικά στο παρμπρίζ, προκειμένου να λιώσει ο πάγος και να ξεπαγώσουν πιο γρήγορα. Το κυριότερο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει από τη χρήση ζεστού ή καυτού νερού στα παγωμένα τζάμια του αυτοκινήτου είναι το ράγισμα ή ακόμα και το σπάσιμό τους. Η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στο τζάμι και το νερό, οδηγεί σε απότομη διαστολή και τελικά σε ράγισμα ή σπάσιμο της γυάλινης επιφάνειας.

Το κρύο δεν κάνει καθόλου καλό στο ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Η λύση είναι να βάλουμε μπροστά τον κινητήρα, να περιμένουμε να ανεβάσει θερμοκρασία και μετά να ενεργοποιήσουμε το σύστημα κλιματισμού, επιλέγοντας ο ζεστός αέρας να βγαίνει από την πάνω μεριά του ταμπλό. Μετά από λίγα λεπτά ο ζεστός αέρας θα οδηγήσει σταδιακά σε άνοδο της θερμοκρασίας του κρυστάλλου και ο πάγος θα λιώσει σταδιακά.

Σε πιο ακραίες περιπτώσεις όπου έχει μαζευτεί πολύ χιόνι πάνω στο αυτοκίνητο, θα πρέπει πρώτα να απομακρυνθεί το χιόνι με το χέρι ή με μία ειδική ξύστρα πάγου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved