Κι όμως, αυτή εδώ είναι μία από τις πρώτες Φεράρι

Εύρημα αρχαιολογικής σημασίας.

Το αυτοκίνητο που βλέπεις είχε το παρατσούκλι «Uovo» που θα πει αυγό στη γλώσσα των ούνα φάτσα-ούνα ράτσα γειτόνων μας Ιταλών. Ο λόγος, όπως καταλαβαίνεις, είναι προφανής αφού το ωοειδές της σχήμα κάνει κρα. Μην κουφαθείς, όντως είναι μία από τις πρώτες Φεράρι αυτή, η οποία μετράει παραπάνω από 60 χρόνια ζωής και έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Πίσω στο 1950, με τη θρυλική εταιρεία να μετράει μόλις τρία χρόνια ζωής, τα αδέρφια Marzotto –επαγγελματίες οδηγοί της Scuderia και δεινοί πελάτες της με περισσότερες από 20 Φεράρι (!) στην κατοχή τους- είχαν ένα σοβαρό ατύχημα με μία από αυτές. Την έκαναν σχεδόν παλιοσίδερα αφού δεν κώλωναν, το πάταγαν το γκάζι τους όπως καταλαβαίνεις. Επέστρεψαν τότε το αμάξι στην αυτοκινητοβιομηχανία (που περισσότερο μικρή επιχείρηση θύμιζε ακόμη) και ζήτησαν εκτός από την επισκευή να γίνουν και βελτιώσεις.

Οι οποίες προφανώς και έγιναν, αφού τους πελάτες (και οδηγούς σου) τους προσέχεις. Τα πολύ θετικά αποτελέσματα όλου αυτού του μπερδέματος ονομάστηκαν 166 MM/212 και μπορείς να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου για να τα χαζέψεις παρακάτω. Και στο ενδιάμεσο, να αναλογιστείς την τεράστια πορεία που έχει διανύσει η Φεράρι, τις χιλιάδες χρύσες σελίδες που έχει γράψει στους δρόμους, από τότε μέχρι σήμερα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved