5 Αυτοκίνητα που ξεχωρίσαμε μέσα στο 2023

Υπέροχα, πολυτελή και πάνω από όλα καινοτόμα.

Ασχέτως αν μας αρέσει ή όχι, πλησιάζουμε σταδιακά στο φινάλε του 2023 και σύντομα μπαίνουμε στο 2024. Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε, γεμάτος λανσαρίσματα και καινούργιες κυκλοφορίες αυτοκινήτων.

Αποχαιρετώντας την ιδιαίτερη αυτή χρονιά, ρίχνουμε μια ματιά πίσω στο χρόνο και αναπολούμε τα αυτοκίνητα εκείνα που ξεχωρίσαμε λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπα.

 

2023 BMW i7

Πολλοί λένε ότι είναι μια Rolls Royce σε τιμή ευκαιρίας, κάτι που δικαιολογείται από τον πολυτελή χαρακτήρα της. Η νέα i7 είναι η επιτομή της μοντέρνας BMW, ένα όχημα που απολαμβάνεις μεν να οδηγείς, αλλά που παράλληλα ευχαριστιέσαι να είσαι στο πίσω κάθισμα. Και μόνο η εντυπωσιακή 4Κ οθόνη μαζί με streaming υπηρεσίες, ενώ οι θέσεις διαθέτουν μέχρι και μασάζ. Κάτι άλλο; Α ναι, είναι και ηλεκτροκίνητο, με κινητήρα  536 ίππους και χρειάζεται να διανύσει 495 χιλιόμετρα μέχρι την επόμενη φόρτιση.  

 

 

Aston Martin DBX707

Έχουμε χάσει το μέτρημα με τις Aston Martin DB, ωστόσο το υπερμοντέλο της εταιρείας-συνώνυμου του James Bond ξεπέρασε τον εαυτό της με το DBX707. Ο 4λιτρος τουρμποκινητήρας που αποδίδει 697 άλογα, αγγίζοντας τα 100km/h σε μόλις 3.1 δευτερόλεπτα την κάνουν πραγματικά πυραυλοκίνητη. Γίνεται να μην την λατρεύουμε;

 

 

2023 Lexus RX Hybrid

Η Lexus ακολουθεί το μάντρα του «Αν δεν είναι χαλασμένο, μην το φτιάξεις», σε ένα μπλουζάκι. Το 2023 RX Hybrid είναι ολοκαίνουργιο, παρόλο που μοιάζει πολύ με το SUV-προκάτοχό του. που αντικαθιστά. Διαθέτει ένα πλήρες υβριδικό σύστημα  μετάδοσης κίνησης με καλύτερη ισχύ και απόδοση, το κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό στα μάτια μας.

 

 

2023 Mercedes-AMG SL43

Η Mercedes-AMG SL43 θα μπορούσε να αποτελεί ένα μοντέλο για τα αστέρια. Τόσο μπροστά για την εποχή της. Άλλωστε είναι η πρώτη SL με τετρακύλινδρο εδώ και 60 χρόνια, ενώ διαθέτει ισχύς των 375 ίππων, ό,τι πρέπει για εκείνους που λατρεύουν την ταχύτητα στην οδήγηση. Ο χειρισμός της είναι εξαιρετικός και η καμπίνα, είναι τόσο κομψή, όσο και γεμάτη τεχνολογία. Είπαμε, ένα αμάξι μπροστά από την εποχή του.

 

 

2023 Chevrolet Corvette Z06

Και μόνο που βλέπει Corvette είσαι σίγουρος ότι πρόκειται για αμάξι υψηλών επιδόσεων. Μαζί με αυτό έρχεται και V8 κινητήρας 5,5 λίτρων, 670 ίππων και τελικής ταχύτητας που αγγίζει τα 300 km/h, μάλλον επιβεβαιώνει τον παραπάνω ισχυρισμό. Αν θες να εξαφανιστείς, που λέει ο λόγος, με μια γκαζιά επί 2,6 δευτερόλεπτα έχεις αγγίξει τα 100 kh/h, φαντάσου αν το κάνεις για παραπάνω ώρα που μπορείς να φτάσεις.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved