Ποιος δε θα ήθελε στο γκαράζ του μία BMW - έργο τέχνης;

523 άλογα ζωγραφισμένα από τον ταλαντούχο Jeff Koons. Από εμάς είναι, ναι.

Παρότι δεν είμαστε φαν του πολύχρωμου αλλά αγαπάμε το κλασσικό, εδώ θα χρειαστεί να κάνουμε μία εξαίρεση. Διότι τη συγκεκριμένη BMW δεν την έχει επιμεληθεί κάποιος καλλιτέχνης γκράφιτι της γειτονιάς αλλά ο υπερταλαντούχος Jeff Koons. Ο 68χρονος Αμερικανός καλλιτέχνης που αναγνωρίζεται για το έργο του που ασχολείται με τη λαϊκή κουλτούρα και τα γλυπτά του που απεικονίζουν καθημερινά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των ζώων με μπαλόνια από ανοξείδωτο χάλυβα με επιφάνειες φινιρίσματος καθρέφτη. Μάλιστα κατέχει ρεκόρ δημοπρασίας για το πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε από ζωντανό καλλιτέχνη και πρόκειται για το μεταλλικό γλυπτό κουνελιού των 91 εκατομμυρίων δολαρίων. 

 

bmq1

 

Αυτή τη φορά η BMW και ο Koons συνεργάστηκαν για να παράγουν 99 κομμάτια του κορυφαίου τετράθυρου σεντάν της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας το 2022, τα αμαξώματα των οποίων καλύφθηκαν με 11 διαφορετικά χρώματα σε μια διαδικασία εφαρμογής 285 ωρών. Το σχέδιο διαθέτει μπαλόνια «POP» σε στιλ κόμικ και ώθηση ατμού κινουμένων σχεδίων, θέλοντας να αποτελέσει μία ωδή στον ποπ καλλιτέχνη Roy Lichtenstein, ενώ την ίδια ώρα αποτίει φόρο τιμής και στο M3 GT2 Art Car του 2010 του Koons που έτρεξε στο Le Mans.

 

bmq2

 

Το αυτοκίνητο έχει μέσα στο καπό του 523 άλογα, φυσικά απευθύνεται σε βαριά πορτοφόλια και αν ενδιαφέρεσαι για να το αποκτήσεις θα πρέπει να επισκεφτείς την ιστοσελίδα “Bring a Trailer’s” και να ζητήσεις προσφορά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved