Η Bentley Blower JNR φέρνει την ηλεκτρική πλευρά του Μεσοπολέμου

Το 1929 δείχνει για πρώτη φορά μοναδικό.

Μπορεί το 1929 να ήταν μία άτσαλη που και περίεργη χρονιά για τον κόσμο και κυρίως για την Ευρώπη, να μην ξεχνάμε ότι στο κομμάτι της μηχανικής, ο κόσμος άρχισε να φαντάζεται πέρα από τα σύνορα του μυαλού του κι ας είχε προηγηθεί ένας παγκόσμιος πόλεμος.

Το ίδιο ισχύει και για το εμβληματικό μοντέλο της Bentley που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά εκείνη τη χρόνια και ήταν μια μικρή απόδειξη για το πόσο μπροστά κοιτούσε η εταιρεία. Αυτή τη φορά το μοντέλο θα ζήσει μια revival κατάσταση αφού έρχεται ηλεκτροκίνητο.

bentley blower jnr 2

Tο Blower JNR διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων τοποθετημένο στο πίσω μέρος του οχήματος, με τελική ταχύτητα 45 χλμ άνα ώρα — αν και οι κανονισμοί στις ΗΠΑ το εμποδίζουν να κινείται σε δρόμο με δηλωμένο όριο ταχύτητας άνω των 35. Είναι μοναδικό στις λεπτομέρειες, από τους δερμάτινους ιμάντες μέχρι τα χειροποίητα γυρισμένα ταμπλό αλουμινίου και τους μετρητές και κακά τα ψέματα ξυπνάει κάτι από Peaky Blinders.

 

 

Τα πρώτα 99 First Edition μοντέλα θα κυκλοφορήσουν και με την Union Jack σημαία στο πλάι, ώστε να θυμίζουν σε όλους ποιος ήταν ο νικητής του Α’ Παγκοσμίου. Αλλά και πάλι, χρειάζεται η Bentley να αποδείξει το οτιδήποτε;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved