Δεν έχεις δει πιο ωραία γυμνή μοτοσυκλέτα από την Aprilia Shiver 900

Το λέμε και βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά και το πόδι μας στο γκάζι.

Ακούς τη λέξη «Aprilia» και δεν χρειάζεται να σκεφτείς πολλά πράγματα. Γιατί ξέρεις ήδη.

Ξέρεις ότι μιλάμε για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand που παίζουν στον κόσμο των δίκυκλων. Κι αν δεν είσαι από τους τυχερούς που μπορούν να δηλώνουν περήφανα ιδιοκτήτες, τότε, δεν μπορεί, η τύχη σου όλο και κάποια μέρα θα σε είχε ευνοήσει να απολαύσεις την εμπειρία πάνω σε κάποιο μοντέλο ενός φίλου για μια βόλτα διαφορετική, ελευθεριακή, μα πάντα ασφαλή.

Αυτό που θα πρόσεξες βέβαια πέρα από  τα εκλεπτυσμένα μηχανικά στοιχεία, θα ήταν και η άριστη δομή του πλαισίου, στοιχεία που τονίζονται και επιβεβαιώνονται πολύ έντονα στο νέο Aprilia Shiver 900.

Αποτελεί εξέλιξη του αρχικού πρότζεκτ μιας μοτοσυκλέτας η οποία, από την πρώτη της εμφάνιση το 2007, αποτέλεσε σημείο καμπής ως το πρώτο εργοστασιακό μοντέλο με τεχνολογία Ride-by-wire για τη διαχείριση ηλεκτρονικά των πεταλούδων του κινητήρα. Μία τεχνολογική πρωτιά της Aprilia απευθείας από τις αγωνιστικές πίστες: η Aprilia Cube ήταν πράγματι η πρώτη μοτοσυκλέτα MotoGP που υιοθέτησε αυτήν την τεχνολογία το 2002, ενώ από τότε την ίδια επιλογή ακολούθησαν όλοι οι παγκοσμίου επιπέδου κατασκευαστές μοτοσυκλετών.

Το Aprilia Shiver 900 βελτιώνει τις επιδόσεις του χάρη στον νέο κινητήρα 900 V-twin, που αυξάνει σε κορυφαία για την κατηγορία του επίπεδα όχι μόνο την ισχύ αλλά, κυρίως, τη μέγιστη ροπή που επιτυγχάνεται για κάθε τιμή σ.α.λ. Περισσότερη δύναμη και πιο έντονη προσωπικότητα για απολαυστικές διαδρομές χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση και την ευκολία χειρισμού: δύο στοιχεία που ανέκαθεν χαρακτήριζαν το Aprilia Shiver. Τα στοιχεία αυτά ενσωματώνονται σε μια μοτοσυκλέτα που λάτρεψαν ερασιτέχνες και έμπειροι αναβάτες, χάρη στην αρχιτεκτονική του πλαισίου της, που αντλεί τα καλύτερα στοιχεία από την παράδοση της Aprilia και την τεχνογνωσία ενός κατασκευαστή, που έχει κερδίσει 54 παγκόσμιους τίτλους στη σύντομη πορεία του και σήμερα συμμετέχει σε κορυφαία πρωταθλήματα, όπως το MotoGP και το Superbike.

Εύκολο, ισχυρό, τεχνολογικά προηγμένο, το Aprilia Shiver 900 διαθέτει για πρώτη φορά ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που αυξάνει την ασφάλεια και χαρίζει μοναδικά επίπεδα οδηγικής απόλαυσης. Από τους στενούς δρόμους της πόλης ως τις μεγάλες λεωφόρους, και από ορεινές διαδρομές έως ταξίδια περιήγησης, όσο μεγάλη κι αν είναι η διαδρομή σας, το Shiver 900 σάς προσκαλεί να βάλετε το κράνος σας και να πατήσετε γκάζι, με προορισμό την κορυφαία αίσθηση οδήγησης σε δύο τροχούς.

 

Aprilia Shiver advertorial

 

Μερικοί το προτιμούν... γυμνό!

Ως αντισυμβατικό «γυμνό», το νέο Shiver 900 δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ξεχωριστή σχεδίαση: από τους πλαϊνούς αεραγωγούς που αγκαλιάζουν το μπροστινό μέχρι το χαρακτηριστικό συμπαγές πίσω μέρος, με τις εξατμίσεις κάτω από τη σέλα, οι νέες δομές - πλαϊνά καλύμματα του ρεζερβουάρ καυσίμου, πλαϊνά καπάκια, πίσω ουρά, μπροστινό φτερό - αναβαθμίζουν σε βάθος την αισθητική.

Οι εξατμίσεις, ένα από τα χαρακτηριστικά αισθητικά στοιχεία του Aprilia Shiver, που βρίσκονται κάτω από τη σέλα για ακόμα πιο καθαρή εμφάνιση του προφίλ της μοτοσυκλέτας, έχουν σχεδιαστεί από την αρχή. Διατηρούν την αρχική τους θέση, αλλά το άκρο του σιλανσιέ είναι πιο κοντό και με κλίση προς τα πάνω. Τα αέρια της εξάτμισης κατευθύνονται πλέον προς τα κάτω και στο πλάι, ώστε να μην ενοχλούν τον συνεπιβάτη και να εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση κατά την οδήγηση.

 

Κινητήρας: η ροπή που γίνεται διασκέδαση

Ο νέος κινητήρας Euro 4 αναβαθμίζεται σε 900 κ.εκ. από τα 750 κ.εκ. της πρώτης έκδοσης. Αυτή η αύξηση επιτεύχθηκε χάρη στη μεγαλύτερη διαδρομή του εμβόλου, το οποίο σημαίνει ότι η ισχύς στον στρόφαλο υπερβαίνει το όριο των 95 HP και, κυρίως, ότι αυξάνεται σημαντικά η ροπή στις μεσαίες σ.α.λ., προς όφελος της επιτάχυνσης από τα χαμηλά και μεσαία επίπεδα στροφών και κατά την έξοδο από τις στροφές. Η τιμή ροπής 90 Nm στις 6.500 σ.α.λ. που επιτυγχάνεται εξασφαλίζει αυθεντικά διασκεδαστική οδήγηση: αυτός ήταν και ο πρωταρχικός στόχος των τεχνικών της Aprilia κατά τον σχεδιασμό του νέου μοντέλου.

Το Aprilia Shiver 900 είναι μια μοτοσυκλέτα που μπορούν να οδηγήσουν εύκολα ακόμα και αρχάριοι αναβάτες. Θα τους συνοδέψει στο προσωπικό τους ταξίδι προς την οδηγική ωρίμανση. Γι’ αυτόν τον λόγο διατίθεται και μία ακόμα έκδοση περιορισμένης ισχύος (35 KW), που μπορούν να οδηγήσουν οι κάτοχοι άδειας οδήγησης μοτοσυκλέτας κατηγορίας Α2.

 

Sport, Touring ή Rain;

Το προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του Shiver 900, ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα και με δυνατότητα απενεργοποίησης, που εγγυάται μέγιστη ασφάλεια αλλά και συναρπαστική οδηγική εμπειρία, χάρη στο διπλό σύστημα ελέγχου που επενεργεί με ομαλό και εύκολα ελέγξιμο τρόπο τόσο στο σύστημα ανάφλεξης όσο και στις πεταλούδες του κινητήρα. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Aprilia (ATC) συνδυάζεται με το σύστημα ABS δύο καναλιών της Continental με δυνατότητα απενεργοποίησης και με ρυθμιζόμενη βαθμονόμηση προκειμένου να μη χάνεται ο σπορ χαρακτήρας της οδήγησης.

Η εκλεπτυσμένη ηλεκτρονική διαχείριση Ride-by-wire προσφέρει τη δυνατότητα τροποποίησης της χαρτογράφησης του κινητήρα: Η λειτουργία Sport προσφέρει άμεση και επιθετική απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού. Η λειτουργία Touring προσφέρει πιο ομαλή απόκριση, ιδανική για ταξίδια και καθημερινή χρήση. Η επιλογή Rain μειώνει τη διαθέσιμη ισχύ περίπου στα 70 HP και είναι ιδανική για δύσκολες καιρικές συνθήκες ή οδόστρωμα χαμηλής πρόσφυσης. Η εναλλαγή της χαρτογράφησης μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και εν κινήσει, πιέζοντας το κουμπί εκκίνησης.

 

shiver grigio 34dx 

 

Πλαίσιο να το πιεις στο ποτήρι!

Οι επιδόσεις του νέου κινητήρα είναι αντάξιες της εξαιρετικά κομψής αρχιτεκτονικής του πλαισίου, που εγγυάται άνετη και διαδραστική οδήγηση και ταυτόχρονα απίστευτα υψηλή απόδοση που, τιμώντας την παράδοση της Aprilia, είναι η κορυφαία στην κατηγορία της. Για την ακρίβεια, το πλαίσιο από χωροδικτύωμα χάλυβα και πλάκες αλουμινίου παρέχει κορυφαία επίπεδα ακαμψίας, περιορίζει το μέγεθος της μοτοσυκλέτας και διασφαλίζει την προστασία των αρχάριων οδηγών, ενώ παράλληλα ενισχύει τις οδηγικές δεξιότητες των πιο έμπειρων αναβατών. Έτσι, με το Shiver 900 οι χαλαρές διαδρομές γίνονται πραγματικό παιχνίδι.

 

«Τα αξεσουάρ σου μη ξεχάσεις!»

Μια ευρεία γκάμα αξεσουάρ, sport και touring διατίθεται για το Shiver 900. Τα πρώτα τονίζουν τον σπορ και αδιαμφισβήτητο αγωνιστικό χαρακτήρα της Aprilia: μέρη από carbon ή από billet αλουμίνιο, όπως τα καλύμματα τρόμπας υγρών φρένων και συμπλέκτη, οι μανέτες φρένου και συμπλέκτη και οι καθρέφτες, καθώς και τα μανιτάρια πλαισίου και τροχού. Τα touring αξεσουάρ αυξάνουν την άνεση κατά την οδήγηση του Shiver 900: άνετη σέλα, πλαϊνές βαλίτσες και σακίδιο ουράς. Όπως και με τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της Aprilia, διατίθεται η πλατφόρμα πολυμέσων Aprilia (APM), η οποία χάρη στη δυνατότητα σύνδεσης με Bluetooth και τη διασύνδεση με χειριστήρια στο τιμόνι και τη νέα οθόνη TFT, επιτρέπει στον αναβάτη να διαχειρίζεται και να κοινοποιεί όλες τις πληροφορίες για τη διαδρομή: από δεδομένα για πιο σπορ οδήγηση έως πληροφορίες απλής περιήγησης, με ενδείξεις για την κατανάλωση, τις διαδρομές, τις ταχύτητες οδήγησης, τις συνθήκες πρόσφυσης και τις τοποθεσίες σημείων τεχνικής εξυπηρέτησης της Aprilia.

Με αυτά και με εκείνα, κινδευνεύουμε να παραλείψουμε το βασικό της υπόθεσης: Αν επισκεφθείς μέχρι τις 31 Ιουλίου ένα σημείο πώλησης Aprilia για να αποκτήσεις το νέο Shiver 900, θα το βρεις σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή. Με 8.270 € όχι απλά γίνεται δικό σου, αλλά θα έχεις στη διάθεσή σου και μία ολοκληρωμένη προσφορά υπηρεσιών, τις εξής τρεις:  Δωρεάν διετής επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης, δωρεάν οδική βοήθεια και δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαίδευση ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας, με συμβολικό κόστος 10€. 

Δεν γίνεται να το σκέφτεσαι ακόμα. Άλλωστε τα είπαμε και στην αρχή: Όταν ακούς τη λέξη «Aprilia», δεν χρειάζεται να σκεφτείς πολλά πράγματα. Κι αυτό, γιατί ξέρεις ήδη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης