Ο τρομακτικά αθόρυβος γύρος του Tesla Model S Plaid στο Nürburgring

Γύρισε την «Πράσινη Κόλαση» σε λιγότερο από 7:30 λεπτά και έθεσε νέα όρια στο τι θεωρούμε πια (πολύ) γρήγορο.

H κατηγορία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων παραγωγής έχει νέο βασιλιά στη φημισμένη γερμανική πίστα που αποτελεί και το σπουδαιότερο κριτήριο αξιολόγησης της ταχύτητας ενός αυτοκινήτου. Με χρόνο 7:25:231 το Tesla Model S Plaid διέλυσε τον ρεκόρ της Porsche Taycan Turbo S κατεβάζοντας τον χρόνο κατά 8 ολόκληρα δευτερόλεπτα. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, σε αυτούς τους χρόνους γυρίζουν διθέσια hypercars ενώ μιλάμε για ένα τετράπορτο σεντάν που μπορεί να φιλοξενήσει 5 ενήλικες στην καμπίνα του και φυσικά τις αποσκευές τους. 

 

 

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το τι ακριβώς σημαίνει αυτοκίνητο παραγωγής, να πούμε ότι το Model S Plaid είναι ακριβώς αυτό που μπορεί να αγοράσει κάποιος από μια αντιπροσωπεία της Tesla και αν κάτι το ξεχωρίζει από ένα συνηθισμένο Model S είναι ότι ήταν εφοδιασμένο με το προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού Track Pack το οποίο επίσης μπορεί να προσθέσει οποιοσδήποτε στο Tesla του έναντι 20.000$ και περιλαμβάνει κεραμικά φρένα και εξελιγμένο λογισμικό για πιο άμεση απόκριση γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με εκκεντροφόρους και εξατμίσεις.

Πώς ο Elon Musk κατάφερε να προβλέψει το μέλλον;

Υπάρχει όμως κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό από τον χρόνο του χαζεύοντας τον γύρο του Tesla στο Nordschleife. Είναι το πόσο εύκολο μοιάζει να το καταφέρνει, παρά το ότι πίσω από το τιμόνι του βρίσκεται ένας επαγγελματίας οδηγός αγώνων. Είναι σαν παίζει κάποιος Gran Turismo και να έχει πατήσει το mute και τρέχει με το Suzuki Escudo Pikes Peak. 

 

 

H άμεση επιτάχυνση και οι υψηλές ταχύτητες είναι πράγματα που τα έχουμε σαν δεδομένα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά όταν βλέπουμε οικογενειακά αυτοκίνητα να κάνουν πλάκα σε 12κύλινδρα hypercars με δανεισμένη από την F1 τεχνολογία, τότε μιλάμε για κάτι το εντελώς διαφορετικό, λίγο τρομακτικό, αλλά σίγουρα συναρπαστικό.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved