Το Golf R 333 Edition είναι το τελευταίο Golf με το πνεύμα του πρώτου GTI

Το μοντέλο-συνώνυμο της κατηγορίας των μικρομεσαίων hatchback δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα είναι ακόμα κοντά μας, αλλά το γιορτάζει σαν να μην υπάρχει αύριο.

Πριν τσεκάρετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό ή τα χρηματοδοτικά προγράμματα της VW, να ξεκινήσουμε με το ότι το Golf R 333 Edition έχει ήδη βρει τους 333 τυχερούς που θα το βάλουν στο γκαράζ τους. Έτσι ακόμα κι αν κάποιος έχει τις 75.000 που απαιτεί η κατοχή του, μάλλον δεν ήταν αρκετά γρήγορος, το συλλεκτικό Golf εξαντκλήθηκε σε μόλις 8 λεπτά και μάλιστα όλα θα κυκλοφορούν στους γερμανικούς δρόμους. Όλα αυτά όμως δεν το κάνουν αδιάφορο στα μάτια μας.

 

 

Βασιζόμενο στο Golf R, το 333 Edition φοράει μια βελτιωμένη έκδοση του δίλιτρου και τετρακύλινδρου κινητήρα, ο οποίος πλεόν αποδίδει, όπως σωστά μαντέψατε, 333 ίππους. Το πακέτο R Performance του προσφέρει ένα πολύ πιο ελεύθερο σύστημα εξάτμισης της Akrapovic με τελικά από τιτάνιο και τέσσερις απολήξεις. Στο ίδιο πακέτο περιλαμβάνεται και το Torque Vectoring, αλλά και το σύστημα που ελέγχει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, ενώ διαθέτει ακόμα και drift mode. Τέλος τα ημισλίκ ελαστικά που φοράει το 333, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό.

Θα καταφέρει η VW να μας δώσει το πρώτο πραγματικά cool ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Εξωτερικά δεν έχει κάποιο διαφορετικό bodykit σε σχέση με το «απλό» Golf R, μόνο το ειδικό λεμονί χρώμα, ενώ μαύρες έχουν βαφτεί και οι κλασικές 19άρες ζάντες του R. Στο εσωτερικό έχουν μπει σχεδόν όλος ο προαρετικός εξοπλισμός που θα μπορούσε κανείς να βάλει σε ένα Golf, όπως τα δερμάτινα καθίσματα από nappa, ή το εξελιγμένο ηχοσύστημα 480W της Harman Kadron. Σε γενικές γραμμές το Golf R 333 Edition έχει όλα τα πακέτα που υπάρχουν για το Golf, είτε αυτά είναι δυναμικής οδήγησης, είτε πολυτέλειας και τεχνολογίας και έτσι ουσιαστικά διαμορφώνεται στο απόλυτο Golf. Όλα αυτά εν μέσω φημολογιών για το αβέβαιο μέλλον του brand του ίδιου του Golf μιας και η VW έχει επενδύσει στο rebdranding της μέσω της σειράς ID. για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. 

 

 

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι δεν μπορούν να φανταστούν μια VW χωρίς το Golf στην γκάμα της και η πολυπόθητη έκδοση R 333 τους επιβεβαιώνει. Ο αντίλογος αναφέρει ότι τα ίδια έλεγαν και όταν παρουσιάστηκε το πρώτο Golf, δηλαδή ότι κανείς δεν μπορεί να φανταστεί μια VW χωρίς τον Σκαραβαίο… 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved