H νέα BMW R12 nineT παραμένει αερόψυκτη και boxer όπως πρέπει

Οι Βαυαροί κατάφεραν να «κοροϊδέψουν» τους κανονισμούς Euro και συνεχίζουν να τιμούν μια σπουδαία δίτροχη παράδοση.

Το 2023 είναι η χρονιά που η BMW Motorrad, ο κλάδος των μοτοσικλετών της εταιρείας, κλείνει έναν αιώνα ζωής και εκεί που όλοι περιμέναμε μια ειδική γκάμα σε εορταστρικά χρώματα, σε στυλ Harley-Davidson, οι Βαυαροί μας έδωσαν κάτι ακόμα καλύτερο. Όχι, δεν ξέχασαν εντελώς τα επετειακά μοντέλα, είναι πολύ όμορφα και ποθητά και μάλλον θα δούμε κι άλλα μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά πάνω ακριβώς στα 100 χρόνια αποφάσισαν να ανανεώσουν το μοναδικό μοντέλο που συμβολίζει την παράδοση της εταιρείας, το νεορετρό R nineT. 

 

 

Από σήμερα αλλάζει όνομα και πλέον ξεκινάει με το ακόμα πιο παραδοσιακό R12 και αλλάζει τόσο όσο πρέπει σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του. Ξεκινώντας από το πιο βασικό κομμάτι σε μια κλασική γυμνή μοτοσικλέτα, ο κινητήρας παραμένει αερόψυκτος ως ο τελευταίος των Μοϊκανών στην γκάμα της BMW, παρά τις αυστηρές προδιαγραφές καυσαερίων. Στις αναρτήσεις έχει ακόμα το ανάποδο χρυσό μπροστινό που γνωρίσαμε πριν από δέκα χρόνια, όπως και πίσω το κλασικό Paralever.Φυσικά έχουν μπει οι απαραίτητες εκσυγχρονιστικές πινελιές με ακτινικές μονομπλόκ δαγκάνες στα φρένα, ενώ οι ζάντες ναι μεν είναι ακόμα ακτινωτές, αλλές πλέον είναι tubeless.

 

 

Τα φώτα είναι πλέον 100% LED αλλά δεν υπάρχει αυτή η πληθώρα μοντέρνων gadgets, τουλάχιστον ορατών και η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της R12 nineT υπηρετεί αυτή τη λεπτή ισορροπία μεταξύ κλασικού και μοντέρνου χωρίς να μπαίνει στη λογική της αντιγραφής ιστορικών μοντέλων όπως κάνει με επιτυχία η Triumph. Οι γραμμές του νέου μοντέλου είναι πιο «μαλακές», άρα λιγότερο μοντέρνες, ενώ έχει γίνει προσπάθεια να ενταχθεί ο κινητήρας σχεδιαστικά στο σύνολο και να μην είναι τόσο ξένο σώμα όπως στο μοντέλο που παρουσιάστηκε πριν από 10 χρόνια.

Είναι ακόμα άγνωστο το πόσα χρόνια θα καταφέρει να μείνει στην παραγωγή η νέα R12, μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν πιστεύαμε καν ότι θα ανανεωθεί η R nineT και θα μας άφηνε για πάντα η τελευταία αερόψυκτη BMW, αλλά ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία που θα έχουν οι σύγχρονοι μοτοσικλετιστές σε μια καινούργια μηχανή με αερόψυκτο boxer και αυτή η ευκαιρία είναι κάτι που ξεπερνά τη νεορετρό μόδα. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved