pexels Ο μεγαλύτερος εφιάλτης των κινητήρων με τούρμπο

Δώσε μεγάλη προσοχή στα σημάδια, για να μην βρεθείς με διαλυμένο κινητήρα.

Η τεχνολογική επανάσταση των τούρμπο κινητήρων έφερε σπουδαία αλλαγή στην αυτοκινητική ζωή μας. Στο σήμερα, κάθε κινητήρας βενζίνης ή πετρελαίου έχει υπερτροφοδοτούμενη φύση, κάτι που επιτρέπει την αύξηση της ισχύος, μειώνοντας ταυτόχρονα τόσο την κατανάλωση όσο και τις εκπομπές ρύπων.

Ωστόσο πέρα από τα πολλαπλά οφέλη, υπάρχουν και επιπτώσεις που μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες αν δεν τις αντιληφθούμε νωρίς. Ποια είναι τα σημάδια που μας προειδοποιούν;

 

 

Λαμπάκι στο ταμπλό αυτοκινήτου

Δώσε σημασία στις ενδείξεις του καντράν όπως η ενεργοποίηση του να τσεκάρεις τη μηχανή. Μπορεί να αφορά σε δυσλειτουργία του υπερσυμπιεστή καυσαερίων

Έντονος θόρυβος

Σε περίπτωση που περνάει έντονος θόρυβος στην καμπίνα του αυτοκινήτου από το τούρμπο, τότε ενδεχομένως υφίσταται βλάβη.

Τι δεν γνωρίζεις για τη βενζίνη που βάζεις στο αυτοκίνητό σου

Πτώση της απόδοσης

Αποτελεί το πρώτο σημάδι ότι κάτι έχει «στραβώσει» με τον μηχανισμό υπερπλήρωσής του. Αυτό που πρακτικά συμβαίνει είναι πως έχει μειωθεί η πίεση με την οποία εισρέει ο ατμοσφαιρικός αέρας στους θαλάμους καύσης του κινητήρα, γεγονός που μπορεί να οφείλεται είτε στο κύκλωμα της υπερτροφοδότησης είτε στον ίδιο τον υπερτροφοδότη.

 

 

Όλα τα παραπάνω σημάδια είναι προειδοποίηση ότι ο κινητήρας αντιμετωπίζει κάποια βλάβη και πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό. Μάλιστα αν το αμελήσεις μπορεί να οδηγηθεί στο σημείο της ολικής καταστροφής του τούρμπο, κάτι που θα πονέσει και στο πορτοφόλι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved