H Harley-Davidson Electra Glide Highway King είναι έτοιμη να διασχίσει την Αμερική

Ένας φόρος τιμής στα ανέμελα ‘60s με έμπνευση από τις πρώτες Electra Glide.

Εκείνες οι Electra Glide μπορεί να ήταν και τότε η επιτομή της μοτοσικλέτας που θα μπορούσε να μεταφέρει κάποιον από τη μία ακτή των ΗΠΑ στην άλλη, αλλά ήταν πολύ πιο λιτές κατασκευές από τις σημερινές. Τα μεγάλα φέρινγκ και οι σκληρές βαλίτσες ήταν αξεσουάρ στον κατάλογο της Harley, στο τμήμα που είχε έφερε τον εύγλωττο τίτλο “King of the Highway”. Εκείνο τον κατάλογο του 1968 μάλλον ξεφύλλισαν στο R&D της αμερικάνικης εταιρείας για να βρουν έμπνευση για τη νέα σπέσιαλ έκδοση της τωρινής Electra Glide και το έκαναν καλά. 

 

 

Το λιτό, για Electra Glide, φέρινγκ της Highway King και οι άσπρες βαλίτσες, που θυμίζουν τις άβαφες πλαστικές βαλίτσες των ‘60s, είναι ένας ευχάριστος συνδυασμός νοσταλγίας και καλαισθησίας, ακριβώς γιατί παραμένει λιτός στο πνεύμα της εποχής που ήθελε να αντιγράψει. Υπάρχουν και άλλες πολλές vintage λεπτομέρειες τις οποίες ανακαλύπτει σιγά-σιγά το μάτι αν βάλεις την Electra του ‘68, δίπλα στην Highway King του ‘23.

Το μέλλον της Harley έχει μόνο 350 κυβικά;

Αρχικά το ρεζερβουάρ έχει τα ίδια χρώματα και το ίδιο πάτερν, αλλά το πιο νοσταλγικό στοιχείο είναι η plus size σόλο σέλα με το λευκό φιλέτο και το χρωμιομένο κάγκελο στο πίσω μέρος. Οι βαλίτσες και το φέρινγκ είναι αποσπώμενα και έτσι η Highway King μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια πιο λιτή Softail, ενώ η παραγωγή της είναι περιορισμένη σε 1.750 κομμάτια, 1.000 σε πορτοκαλί απόχρωση και άλλες 740 για τη magenta. 

 

 

Κατά τα λοιπά είναι μια απολύτως σύγχρονη Electra Glide και οι ακτινωτές ζάντες ντυμένες σε λάστιχα με λευκά φιλέτα δεν μπορούν να κρύψουν τον V2 με τα 1.870 κυβικά και πλουσιοπάροχη επίπεδη καμπύλη ροπής που μπορεί να χαρίσει τα πιο ανέμελα και άνετα ταξίδια με όλη την ουσία των ‘60s χωρίς κανένα από τα αρνητικά τους.    



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved