Θυμάσαι την πρώτη φορά που είδες την Dodge Viper;

Ήταν στην τηλεόραση και δεν έμοιαζε και πάρα πολύ με την πραγματική, αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Έχει πάντα ενδιαφέρον η διάψευση των παιδικών μας μύθων όταν τους βλέπουμε με το πρίσμα της ωριμότητας μετά από χρόνια. Ένας μάλλον εύσχημος τρόπος για να πούμε ότι αυτά που βλέπαμε με ανοιχτό στόμα στην τρυφερή μας ηλικία είχαν έναν υπέροχο συνδυασμό παραβίασης κάθε φυσικού και λογικού νόμου ντυμένο με το πιο ηλίθιο σενάριο που θα μπορούσε να υπάρξει. Power Rangers, Knight Rider, Baywatch ήταν μόνο μερικά από τα υπέροχα αφελή τηλεοπτικά προγράμματα που χαζεύαμε μικροί. Οποιαδήποτε απόπειρα να τα ξαναδούμε, είτε ψάχνοντας στο YouTube, είτε σε κάποιο remake τους, το αποτέλεσμα ήταν μάλλον απογοητευτικό και νιώθουμε ότι θα ήταν καλύτερο να μείνουμε με εκείνη τη μνήμη, παρά να τη φρεσκάρουμε. 

 

 

Η σειρά Viper ήταν ακόμα μία τέτοια σειρά της νιότης μας που μας κρατούσε παρέα κάτι μεσημέρια με βασικό πρωταγωνιστή ένα αυτοκίνητο και όχι κάποιον ηθοποιό, στα χνάρια του Ιππότη της Ασφάλτου. Το αυτοκίνητο που πρωταγωνιστούσε δεν ήταν άλλο από αυτό που έδωσε και το όνομα της σειράς, μια Dodge Viper που μπορούσε να αλλάξει μορφή. Εκείνη την εποχή, χωρίς το ίντερνετ να μας πληροφορεί για το τι συμβαίνει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η Viper ήταν ένα σχετικά άγνωστο αυτοκίνητο που μάθαμε καλύτερα μέσα από το Gran Turismo και πρώτη φορά το είδαμε στη σειρά αυτή. Μόνο που τελικά είχαμε δει κάτι που του έμοιαζε απλά.

Είστε έτοιμοι για ένα ακόμα νοσταλγικό ταξίδι με τα καλύτερα αυτοκίνητα του GTA;

Για τις ανάγκες της σειράς φτιάχτηκαν 14 Viper Defender, στη μορφή που έπαιρνε δηλαδή το αυτοκίνητο όταν αναλάμβανε να καταπολεμήσει το έγκλημα. Και οι 15 φτιάχτηκαν από την ίδια ομάδα και τους ίδιους μηχανικούς που είχαν τη φαεινή ιδέα να βάλουν σε ένα δεκακύλινδρο μοτέρ από ημιφορτηγό σε ένα διθέσιο roadster. 

 

 

Για να δείχνει ακόμα πιο χαμηλή και απειλητική η Viper Defender, οι μηχανικοί της Dodge έκοψαν ένα σασί της Viper RT/10 και το μάκρυναν όπως κάνουν στις λιμουζίνες. Κάτω από το καπό έβαλαν ένα μικρότερο κινητήρα, έναν εξάλιτρο V8 της Chrysler, αντί για τον οκτάλιτρο V10, για να εξοικονομηθεί χώρος για τα «οπλικά συστήματα» αλλά και για λόγους κόστους. 

Η Dodge κατάφερε να φτιάξει και το τελευταίο muscle car όλων των εποχών

Στο εσωτερικό της Viper Defender δεσπόζουν 3 μεγάλες οθόνες στο κέντρο και αν κρίνουμε από το πώς είναι οι οθόνες των σύγχρονων αυτοκινήτων, τότε αυτό το αυτοκίνητο ίσως και να προέβλεψε άθελά του το μέλλον. Τώρα για όσους είναι τόσο νοσταλγικοί που θα ήθελαν μια τέτοια Viper, ακόμα κι αν είναι σημαντικά πιο αργή και με αυτόματο κιβώτιο, η Viper Defender των φωτογραφιών είναι προς πώληση αν και δεν έχει κάποια θωράκιση ή όπλα. Εμείς μάλλον θα περιμένουμε για κάποια Viper GTS, κατά προτίμηση μπλε με άσπρες ρίγες. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved