Το Ford Gran Torino των Starsky and Hutch είναι ακόμα το πιο cool περιπολικό

Και αυτή είναι η πιο πιστή ρέπλικα με το «καρούμπαλο» στην οροφή και έναν 7λιτρο V8 να φιτιλιάζει στο λεπτό τα πίσω λάστιχα.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν από τη σειρά, ή από την ταινία που προσπάθησε να αναβιώσει μιμούμενη τον θρύλο, το Starsky and Hutch θα έχει για πάντα μια πολύ ξεχωριστή θέση στις αστυνομικές κωμωδίες δράσεις και αυτό το οφείλει αποκλειστικά στον τρίτο πρωταγωνιστή του δίδυμο, το αμάξι τους. To Ford Gran Torino, γνωστό και από την τρομερή κοινωνική ταινία του Clint Eastwood, ήταν η απόπειρα της Ford στην κατηγορία των μεγάλων ανοικονόμητων κουπέ και οφείλει το σύνολο της υστεροφημίας του στο πολιτιστικό του αποτύπωμα. 

 

 

Η ογκώδης και χοντροκομμένη σιλουέτα του δεν θα μπορούσε ποτέ να συγκριθεί με το φινετσάτο προφίλ της ομόσταυλης Mustang, όμως χάρη στην εφευρετικότητα της παραγωγής του Starsky and Hutch, τα κατάφερε. Η εφεύρεση της έγχρωμης τηλεόρασης οδήγησε σε μη ρεαλιστικές ακρότητες εκείνη την εποχή, αναγκάζοντας ακόμα και τους μυστικούς αστυνομικούς να κυκλοφορούν με ένα καθόλου διακριτικό μεγάλο κόκκινο κουπέ και σαν μην έφτανε αυτό του έβαλαν και μια μεγάλη λευκή ρίγα στο πλάι σε στυλ λογότυπου Nike. 

H ιστορία της Ford Mustang που ερωτεύτηκε ο Steve McQueen

To Striped Tomato, όπως έμεινε γνωστό το Gran Torino της σειράς εκτόξευσε τις πωλήσεις του αδιάφορου κατά λοιπά μοντέλου με αρκετά από τα 400.000 κομμάτια που πωλήθηκαν να βάφονται κι αυτά στα ίδια χρώματα. Τελικά το Gran Torino μπήκε στο ίδιο πάνθεον των ποπ αυτοκινήτων μαζί με την πορτοκαλί Charger των Dukes of Hazard και την Pontiac TransAm του Knight Rider και αυτό το πιστό αντίγραφο είναι προς πώληση.

 

 

Εκτός από το αστυνομικό φάρο στην οροφή, έχει και τις ίδιες ζάντες με το τηλεοπτικό Gran Torino, αλλά και αντίγραφα των πινακίδων κυκλοφορίας του Striped Tomato. Ευτυχώς επειδή είναι ρέπλικα, είναι εντελώς άθικτο, μιας και οι φήμες ήθελαν τον Paul Michael Glaser να μισεί το Gran Torino γιατί θεωρούσε γελοίο ένα τέτοιο φανταχτερό αυτοκίνητο για μυστικούς αστυνομικούς και επίτηδες το κοπάναγε σε τοίχους και πεζοδρόμια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. 

Όμως αυτή η ρέπλικα είναι άθικτη και προς πώληση με έναν υγιέστατο κινητήρα 400 κυβικών ιντσών, ή 7 λίτρων αν προτιμάτε, να βρυχάται καταναλώνοντας σεβαστές ποσότητες υδρογονανθράκων.     



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved