Η ιστορία του Black Ghost, ενός Dodge Challenger που κάποτε τρομοκρατούσε τους δρόμους του Detroit

Πολλά χρόνια πριν το Fast & Furious, ένα μαύρο muscle car προκαλούσε σε κόντρα ό,τι έβρισκε στους δρόμους της Motown.

Να τελικά, που όσο εξωφρενικό κι αν είναι το σενάριο του Fast & Furious, οι ιστορίες των Connor και Hobbs που ξεκίνησαν σαν αστυνομικοί και τελικά γλυκάθηκαν από τις κόντρες και την ταχύτητα, έχουν ψήγματα αλήθειας στην ιστορία του Godfrey Qualls με το μαύρο Dodge Challenger R/T του 1970. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Qualls ήταν ένας τύπος που μάλλον αγνοούσε τι σημαίνει φόβος, από πολύ μικρή ηλικία. Κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό το 1964, εκπαιδεύτηκε σαν αλεξιπτωτιστής και γρήγορα ξεχώρισε σαν ένας από τους πρώτους που μπόρεσε να προσγειώνεται όρθιος και όχι με κυβίστηση. 

 

 

Πολέμησε στη Δομινικανή Δημοκρατία στην ημιεπίσημη Επιχείρηση Powerpack απέναντι σε κομμουνιστές αντάρτες κατόπιν εντολών του προέδρου Johnson, όπου και τραυματίστηκε από χειροβομβίδα. Αυτός ο τραυματισμός του εξασφάλισε το μετάλλιο της Πορφυρής Καρδιάς, μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις του αμερικανικού στρατού, μια τιμητική αποστρατεία και μερικά θραύσματα χειροβομβίδας που έμειναν για πάντα στο σώμα του. Η αποστρατεία του τον βρήκε στη γενέτειρά του το Detroit, στην αστυνομία του οποίου εργάστηκε για τα επόμενα 37 χρόνια. Έχοντας γεννηθεί στην πόλη των αυτοκινήτων και με αγάπη για την ταχύτητα και τις συγκινήσεις, υπηρέτησε στην τροχαία και ειδικότερα σε καταδιώξεις υψηλών ταχυτήτων, με όπλο τις οδηγικές του ικανότητες, στα 37 χρόνια της υπηρεσίας του τράβηξε μόνο μία φορά το κανονικό του όπλο.

Ένα Dodge Charger διαφορετικό από τα συνηθισμένα 

Εκτός υπηρεσίας όμως, ο Qualls είχε ένα άλλο πρόσωπο, πιο σκοτεινό. Το 1970 αγόρασε ένα μαύρο Dodge Challenger στην έκδοση R/T με μηχανικό κιβώτιο, ένα από τα μόλις 23 Challenger με αυτά τα χαρακτηριστικά. Η αγάπη του για αυτό το αυτοκίνητο, για πολλούς το απόλυτο muscle car, ήταν τέτοια που το εξόπλισε με κάθε πιθανό έξτρα εξοπλισμό, όπως τα δερμάτινα μπάκετ καθίσματα και την οροφή με επένδυση βινυλίου. 

 

 

Στην προσπάθειά του να κρατήσει χαμηλό προφίλ όσο εξασκούσε το πάθος του για ταχύτητα, επίτηδες το διάλεξε μαύρο, για να χάνεται πιο εύκολα στη νύχτα, ενώ τα αυτοκόλλητα black pride στα φτερά με την τρίχρωμη σημαία της Αφρικής θόλωναν ακόμα περισσότερο την ταυτότητά του, αφού κανένας αφροαμερικανός αστυνομικός δεν θα τα έβαζε στο αμάξι του. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το Challenger αυτό είναι σε τόσο άψογη κατάσταση με με τόσο λίγα χιλιόμετρα παρά τα 50 χρόνια ζωής που μετράει. Το έβγαζε μόνο βράδια για κόντρες και όχι σαν καθημερινό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

To μοναδικό αυτοκίνητο που κοίταξε στα μάτια το Dodge Challenger 

O Qualls αγάπησε τόσο πολύ το αμάξι του που το κράτησε μέχρι το 2015, τη χρονιά που έφυγε από τη ζωή και στη συνέχεια πέρασε στα χέρια των παιδιών του. Αυτή τη στιγμή ένα από πιο ποθητά muscle cars αναζητά νέο ιδιοκτήτη και με βάση την κατάσταση και την ιστορία του, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα πιάσει τιμή ρεκόρ για το είδος του.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved