H Harley-Davidson κλείνει 120 χρόνια κυριαρχίας στους δρόμους με συλλεκτικές εκδόσεις

Κάθε μοντέλο της θρυλικής αμερικάνικης εταιρείας ντύνεται στα γιορτινά του για να αφηγηθεί την ιστορία της πιο εμβληματικής εταιρείας μοτοσικλετών.

Η Harley-Davidson έχει κατακτήσει μια ιδιαίτερη θέση στο πάνθεον της μοτοσικλέτας. Για τους περισσότερους μοτοσικλετιστές είτε είναι πολύ βαριές, αργές και ακριβές, όμως είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσει κανείς ανοσία στη γοητεία που ασκούν οι μηχανές της. Ο ήχος, η όψη και ο αέρας που αφήνει μια Harley-Davidson με την ευλαβική διαφύλαξη της κληρονομιάς που συγκεντρώθηκε στο πέρασμα αυτών των 120 χρόνων, δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο και αυτό το στρογγυλό νούμερο στην ηλικία της εταιρείας από το Μιλγουόκι, είναι μια καλή αφορμή για εορτασμό.

Η H-D μας έχει συνηθίσει σε συλλεκτικές εκδόσεις που αντλούν αφορμή από την ηλικία της με χρώματα και σχέδια που πάντα έχεις την εντύπωση ότι κάπου τα έχεις ξαναδεί, όμως είναι εντελώς καινούργια και μόνο η αρχική ιδέα της εκτέλεσης είναι από το παρελθόν. 

 

 

Στη γενέθλια γκάμα συμμετέχουν οι Ultra Limited Anniversary, Tri Glide Ultra Anniversary, Street Glide Special Anniversary, Road Glide Special Anniversary, Fat Boy 114 Anniversary και η Heritage Classic 114 Anniversary. Κάθε ένα από μοντέλα αυτά φέρει ένα ειδικό χρωματικό συνδυασμό με βάση το κόκκινο, έντονες λεπτομέρειες με βάση το χρυσό και ανοιχτές αποχρώσεις του κόκκινου, αλλά και μαύρες επιφάνειες που κρύβουν τον όγκο στα πιο μεγάλα τουριστικά μοντέλα δίνοντας κίνηση στη σιλουέτα, ακόμα κι όταν είναι στατικές.

 

 

Το ρεζερβουάρ κοσμεί ένα ειδικό σήμα σε στυλ Art Deco με τον κλασικό αετό, ενώ χρυσές λεπτομέρειες υπάρχουν ακόμα στις ραφές τις σέλας. Η παραγωγή των επετειακών Harley θα είναι περιορσμένη, άλλα όχι στους ίδιους αριθμούς για όλα τα μοντέλα. Για παράδειγμα η δημοφιλής Fat Boy θα παραχθεί σε 3.000 κομμάτια, ενώ η Ultra Limited Anniversary σεν 1.300 με τα υπόλοιπα μοντέλα να βρίσκονται κάπου ανάμεσα σε αυτούς τους αριθμούς.  

Εκτός από τα μοντέλα που προαναφέραμε, υπάρχουν δύο ακόμα πιο σπέσιαλ, η τρίκυκλη Tri Glide Special Anniversary και η CVO Road Glide Limited Anniversary. Αυτή θα παραχθεί σε 1.500 κομμάτια και η βαφή της είναι ακόμα πιο σύνθετη και σε βάθος. Η σέλα είναι από αλκαντάρα και οι χρυσές λεπτομέρειες επεκτείνονται στον εμβληματικό κινητήρα και αλλού. 

Ο αύξων αριθμός κάθε μίας από τις συλλεκτικές Harley θα είναι χαραγμένος με laser ενώ θα συνοδεύονται και από μερικά ακόμα καλούδια…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved