To Land Rover του Jenson Button είναι η απόδειξη του πόσο κουλ τύπος είναι

Είναι λίγο πιο γρήγορο από τα συνηθισμένα Defender γιατί έχει ένα διαφορετικό V8 κάτω από το καπό…

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο ανεπιτήδευτο coolness ενός παλιού καλού Land Rover Defender, ούτε καν ένας πρωταθλητής της F1 που πληρώνεται για να οδηγεί τα πιο εξωτικά τετράτροχα του κόσμου. Βέβαια στην περίπτωση του εν λόγω πρωταθλητή που δεν είναι άλλος από τον Jenson Button, ίσως να μην αρκεί το coolness χωρίς γκάζι. Καλό και άγιο το Defender αλλά στην άσφαλτο πασχίζει να κρατηθεί σε ένα καλό ρυθμό κι ας ξέρουν όλοι ότι δεν κατασκευάστηκε γι’αυτό, λίγο γκάζι ακόμα κανείς δεν το απαρνήθηκε.

Τη λύση για ακόμα μία φορά έδωσε το LS3 κινητήρας της Corvette. Το εξαιρετικά συμπαγές, για τον κυβισμό του, μοτέρ των 6,2 λίτρων με τους 430 ίππους έχει κάνει μεγάλη καριέρα σαν ανταλλακτικό μεταμόσχευσης και κάπως βρήκε τον δρόμο του ακόμα και στο Defender που ποτέ δεν σχεδιάστηκε για να αναπτύξει τέτοιες ταχύτητες. Όμως ο χώρος κάτω από το καπό σχεδιάστηκε για τέτοιους κινητήρες, εκτός από τα diesel υπήρξαν και τα Defender με τον V8 βενζινοκινητήρα των 3,5 λίτρων της Rover, έτσι κούμπωσε εύκολα η νέα αμερικάνικη καρδιά.

Αυτό που σίγουρα δεν σχεδιάστηκε για όλη αυτή την ιπποδύναμη, τριπλάσια και βάλε από την αρχική του ταπεινού Td5, και όσο χεράς κι αν είναι ο Jenson Button, σίγουρα θα ήταν πολύ επικίνδυνη η οδήγηση χωρίς άλλες μετατροπές. Αρχικά μεταξύ των αξόνων και του κινητήρα μπήκε ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο για να αντέξει την αυξημένη ροπή. 

Το πακέτο της ομαλής διαβίωσης με τα 430 άλογα με το ημίψηλο σκαρί συμπληρώνεται από την αναβαθμισμένη ανάρτηση της Fox Performance, τις 18άρες ζάντες και τα λάστιχα σε πλάτος 285 που όσο περίεργο κι αν ακούγεται, δεν θυσιάζουν πλήρως τις εκτός δρόμου δυνατότητες του Defender. Τώρα αυτό το υπέροχο Land Rover είναι προς πώληση γιατί ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 κάνει χώρο στο γκαράζ του για κάτι νέο και αναγκάζεται να το αποχωριστεί μετά από τρία χρόνια συμβίωσης, όσοι πιστοί προσέλθετε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved