Τη συνεργασία του αιώνα ανακοίνωσαν Lockheed και McLaren

Γιατί να προσπαθείς να «κλέψεις» στοιχεία από την αεροδυναμική των μαχητικών αεροσκαφών όταν μπορείς απλά να ζητήσεις τη βοήθειά τους;

Το τμήμα Skunk Works της Lockheed Martin το γνωρίσαμε ως το ειδικό τμήμα εξέλιξης της εταιρείας που έδωσε το Darkstar που είδαμε στο Top Gun 2. Σε αντίθεση με το Darkstar που είναι προϊόν φαντασίας, η Skunk Works δεν είναι. Το πέρασμα αυτού το τμήματος από την φαντασία, στην πραγματικότητα, ήταν το όχημα μέσα από το οποίο ανακοινώθηκε η συνεργασία της Lockheed Martin με τη McLaren.

 

 

H σχέση μεταξύ αεροναυπηγικής και κατασκευής hypercars δεν είναι πρωτόγνωρη. Τα δυναμικά στοιχεία που αναπτύσσονται, από τις πλευρικές επιταχύνσεις μέχρι τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, δείχνουν δύο χώρους που μοιράζονται πολλά. Με αυτόν τον τρόπο σκέψης, η McLaren σκέφτηκε να αποκτήσει πρόσβαση στα υπολογιστικά μοντέλα της Lockheed Martin, αντί να προσπαθεί να φτιάξει από το μηδέν τα δικά της. 

 

 

Αυτό μεταφράζεται πολύ εύκολα σε μικρότερους χρόνους εξέλιξης των νέων μοντέλων της McLaren δίνοντας τα δοκιμαστικά πρωτότυπα σε ταχύτερους χρόνους. Το κατά πόσο θα επηρεαστεί η σχεδιαστική ταυτότητα της McLaren από τις «συμβουλές» της Lockheed, δεν μπορεί να προβλεφθεί από τώρα, αλλά σίγουρα το σηματάκι της Skunk Works θα κάνει το σχήμα των επόμενων McLaren πολύ πιο ποθητό κι ας είναι αποτέλεσμα κάποιου software. 

Αν προχωρήσει το project μπορεί να κλείσει τον κύκλο της ποπ κουλτούρας με επική επιστροφή. Μια McLaren με οπλικά συστήματα και άλλα γκάτζετ από την Lockheed Martin θα μπορούσε να είναι το τέλειο Bond car. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved