Το Praga Bohema είναι το τσέχικο supercar που δεν έχεις ξανακούσει

Μπορεί η Τσεχία να μην είναι κάποια παραδοσιακή χώρα κατασκευής τέτοιων αυτοκινήτων, αλλά αυτό το αυτοκίνητο φτιάχτηκε για να σπάσει παραδόσεις.

Πολλές εισαγωγές αέρα, πολλές αεροτομές, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, αυτό είναι σίγουρα ένα αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής για να ομολογκαριστεί κάποιο αγωνιστικό του Le Mans. Κι όμως το Praga Bohema δεν βασίζεται σε κάποιο αγωνιστικό αυτοκίνητο, παρά την εμπειρία που έχει η μικρή τσέχικη εταιρεία στους αγώνες, το Bohema είναι μια βιτρίνα των δυνατοτήτων των δαιμόνιων Τσέχων και φαίνεται ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες.

 

 

Ίσως να μην είναι πολύ γνωστό, αλλά η Τσεχία είναι μια από τις κοιτίδες της αυτοκίνησης, με ιστορία που ξεκινάει από τον προπροηγούμενο αιώνα. Παρά τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν, η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία στάθηκε όρθια και σήμερα περνάει την καλύτερη φάση της και προσπάθειες όπως αυτή της Praga, είναι το επιστέγασμα αυτή της επιτυχίας. 

Κάτω από την αγωνιστική εμφάνιση, βρίσκεται ο γνωστός και μη εξαιρετέος V6 των 3,8 λίτρων του Skyline GTR. Πριν τοποθετηθεί στο ανθρακονημάτινο σασί, έχει δεχθεί ένα πουσάρισμα που το έφτασε στους 700 ίππους και σε συνδυασμό με τα μόλις 900 κιλά βάρους της Bohema, προβλέπεται να έχει καταιγιστικές επιδόσεις.

 

 

Το χαμηλό βάρος έχει επιτευχθεί ακολουθώντας το όραμα του Colin Chapman της Lotus, χωρίς περιττά αξεσουάρ και φαντεζί εξοπλισμό. Για παράδειγμα δεν υπάρχουν κινούμενα flaps όπως συνηθίζεται στα σύγχρονα supercars, αλλά μόνο σταθερές αεροτομές που παράγουν 900 κιλά αρνητικής άντωσης. Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν οθόνες και infotainment, αλλά μια TFT οθόνη ενσωματωμένη στο τιμόνι με όλες τις απαραίτητες ενδείξεις και μία βάση κινητού. Από τη στιγμή που το κινητό θα είναι μέσα στην καμπίνα, γιατί να μην χρησιμοποιείται;   

Οι επιδόσεις της Praga Bohema δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά τα δυναμικά της χαρακτηριστικά και η εμπειρία των Τσέχων στους αγώνες, υπόσχονται έναν άσημο φονέα γιγάντων σε πίστες και ανοιχτούς δρόμους.