To καλύτερο Batmobile βγαίνει στο σφυρί για 1,5 εκ.

Φυσικά και είναι αυτό που οδηγούσε ο Michael Keaton στο Batman Returns.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσα Batmobiles φτιάχτηκαν για τις ταινίες του Tim Burton, αλλά είναι απολύτως σίγουρο ότι ήταν τα πιο εντυπωσιακά ισορροπώντας ιδανικά μεταξύ του φανταστικού και του muscle car. Βασίστηκε πάνω στο πλαίσιο της Chevrolet Impala της εποχής.  Το σασί της «ξεχειλώθηκε» μέχρι να φτάσει τα 6 μέτρα και οι περισσότερες από αυτές είχαν διατηρήσει τον V8 κινητήρα της Chevrolet, αλλά όχι αυτή εδώ που βλέπουμε σήμερα.

Η ανάγκη για πολλά και διαφορετικά Batmobiles δεν έχει να κάνει μόνο με όσα έπρεπε να καταστραφούν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά κυρίως λόγω της χρήσης τους. Για παράδειγμα άλλα ήταν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για τα εσωτερικά πλάνα που είχαν πιο λεπτομερές σαλόνι και άλλα για τα εξωτερικά. Αυτό όμως ειδικά ήταν το Batmobile του Penguin.

 

 

Σε εκείνη τη σκηνή που έχει χακάρει το Batmobile και το κινεί με τηλεχειριστήριο, το αυτοκίνητο έχει έναν ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία 48V. Όπως φαίνεται στις φωτό υπάρχει μια κρυφή θέση οδηγού με τιμόνι κλπ πίσω από την κανονική ώστε ο κασκαντέρ να παραμένει «αόρατος». H αυτονομία του ηλεκτρικού Batmobile περιορίζεται στα 50χλμ περίπου, αρκετά για ένα ένα γύρισμα, αλλά έχει έτοιμη την υποδομή για ένα πιο σύγχρονο setup ηλεκτροκίνησης.

Ίσως αυτός να είναι και λόγος που έχει τόσο εξωφρενική τιμή πώλησης, αφού με την κατάλληλη μεταμόσχευση, είναι το μοναδικό Batmobile που θα μπορεί να κινείται ελεύθερα στο ηλεκτροκίνητο μέλλον. 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον σχεδιασμό του Batmobile ενεπλάκη και ο ίδιος o Tim Burton θέλοντας να δώσει στοιχεία χαρακτήρα στο όχημα του Σκοτεινού Ιππότη και να μην είναι απλά ένα τετράτροχο prop. Για παράδειγμα η «μπούκα» στο μπροστινό μέρος για να θυμίζει όσο πιο πειστικά γίνεται ένα αυτοκίνητο με κινητήρα jet, είναι μια αυθεντική εισαγωγή αέρα από ένα βρετανικό μαχητικό Harrier. 

Ελπίζουμε ότι ο τυχερός και πλούσιος νέος ιδιοκτήτης του θα εκμεταλλευτεί την ηλεκτροκίνηση και θα το βγάζει πού και πού στους δρόμους, χωρίς να πατάει το κουμπί του afterburner φυσικά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved