Αυτή η Lamborghini Aventador θυμάται τη Miura

Οι 15 τελευταίες Aventador Roadster θα έχουν κάτι από το πρώτο supercar και φταίει ένα ατύχημα γι’αυτό.

Θυμόμαστε όλοι εκείνο το τρομακτικό ατύχημα με τα αυτοκίνητα του group VAG στο καράβι που διέσχιζε τον Ατλαντικό. Σε εκείνο καράβι καταστράφηκαν ολοσχερώς διάφορες Bentley, Porsche και 85 Lamborghini Aventador στην έκδοση Ultimae, την τελευταία με τον μυθικό V12 της μπολονέζικης εταιρείας. Οι Ιταλοί δεν είχαν άλλη επιλογή, από τη στιγμή που όλες οι Ultimae είχαν προπωληθεί, να τις φτιάξουν από την αρχή.

 

final lamborghini aventador and miura roadster

 

Από τη στιγμή που γύρισαν πίσω στο εργοστάσιο και μπήκαν στον κόπο, τους άνοιξε η όρεξη και είπαν να μην μείνουν μόνο στις 85 που χάθηκαν, αλλά να φτιάξουν και 15 ακόμα τελευταίες των τελευταίων. Αφού ήταν και οι τελευταίες είπαν να τις κάνουν κάμπριο και σαν πηγή έμπνευσης χρησιμοποιήθηκε η μία και μοναδική ανοικτή Miura που φτιάχτηκε ποτέ. 

 

 

Το ιδιαίτερο χρώμα της λέγεται Azzuro Flake και μοιάζει με αυτό της μοναδικής ανοικτής Miura, αλλά οι ομοιότητες δεν σταματούν εκεί. Σημαντικά κομμάτια στο αμάξωμα, ειδικά στο κάτω και πίσω μέρος, φέρουν αρκετά στοιχεία από το ονειρικό αυτοκίνητο που σχεδίασε ο Bertone πριν από 60 χρόνια και πήρε τη Lamborghini από τα τρακτέρ και την έβαλε στα σαλόνια των εξωτικών supercars. 

 

final lamborghini aventador and miura roadster 12

 

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το λευκό δέρμα δέρμα με μαύρες λεπτομέρειες ενώ τα προσκέφαλα είναι κανονική αντιγραφή των προσκεφάλων που είχε η Miura. To ταμπλό της έχει τον αντίστροφο συνδυασμό με τη μαύρη αλκαντάρα και λευκές ραφές, ενώ το logo της Miura κοσμεί τόσο το ταμπλό, όσο και τα εξωτερικά πλαϊνά της τελευταίας των τελευταίων Aventador Ultimae.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved