Η Maggiore Gran Turismo δεν είναι ακόμα μια custom Ferrari

Είναι ένα γλυπτό αφιέρωμα σε μερικά από τα πιο ιστορικά μοντέλα της ιταλικής εταιρείας με στοιχεία από τις 308 και 288 GTO.

Το εξωτικό όχημα που βλέπουμε εδώ μοιάζει κάτι μεταξύ μιας neo retro Ferrari 40 ετών και το πώς θα σχεδίαζε μια Ferrari η ομάδα του Grand Theft Auto. Η αλήθεια είναι ότι είναι πανέμορφη και οι άνθρωποι της Automobili Maggiore ξεκίνησαν να φτιάξουν ένα αφιέρωμα στην 288 GTO που να οδηγείται, αλλά το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

 

 

Σαν βάση για τη Maggiore Gran Turismo χρησιμοποιήθηκε μια 308, αν και μόνο τα τζάμια και οι γραμμές της οροφής μοιάζουν να έχουν μείνει απείραχτα. Το σασί εχει ενισχυθεί και έχει δεχτεί μια ολοκαίνουργια ανάρτηση σχεδιασμένη από λευκό χαρτί. Τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί κι έτσι υπήρξε ακόμα μια αφορμή για να αλλαχθεί και να επανασχεδιαστεί κάθε body panel της κάποτε 308. 

Προχωρώντας προς τα πίσω θα δούμε τον κλασικό V8 της 308 τοποθετημένο σε ένα επίσης καινούργιο αλουμινένιο υποπλαίσιο. Κλασικό είναι μόνο το μπλοκ δηλαδή γιατί έχει νέα πιστόνια, πολλαπλή εισαγωγής με 8 σώματα ψεκασμού, δύο τούρμπο, καινούργιες κεφαλές και ένα καινούργιο 6άρι κιβώτιο για να περάσει κάπως η ιπποδύναμη που έχει φτάσει τους 600 ίππους. 

 

 

Το όλο πρότζεκτ είναι μια απόδειξη του πόσο μπροστά από την εποχή του ήταν αυτός ο V8 της Ferrari και είναι το ίδιο μπλοκ που ξεκίνησε ως βελτιωμένη εκδοχή του V6 που φορούσαν οι Dino και Lancia Stratos για να φτάσει να εξοπλίσει ανάλογα με τα περιφερειακά καλούδια μια σειρά από μοντέλα της εταιρείας. Με καρμπυρατέρ ή με ψεκασμό, διβάλβιδες ή τετραβάλβιδες κεφαλές, ατμοσφαιρικός ή με τούρμπο, ο V8 αυτός κινητήρας μπήκε στις 308, 208, 328, Mondial και φυσικά αποτέλεσε βάση για την μυθική κι εξωτική 288 GTO λίγο πριν δώσει τα σκήπτρα της κορυφαίας Ferrari στην F40. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved