O Steve McQueen είχε κάποτε στο γκαράζ του την πιο cool Husqvarna

Και τώρα μπορείς να την αποκτήσεις κι εσύ αν θέλεις.

Πολύ πριν από τις μέρες που τα δίχρονα γιαπωνέζικα χωμάτινα μηχανάκια γέμιζαν τα σαββατοκύριακα μας μέχρι να κοιμηθούμε, οι ευρωπαϊκές μάρκες ήταν βασικά η μόνη επιλογή στις μοτοσικλέτες εκτός δρόμου. 'Ενα σωρό κατασκευαστές πέταξαν τα κράνη τους στο ρινγκ, κανείς όμως δεν κυριάρχησε αρκετά στη βρωμιά της δεκαετίας του 1970 όπως η σουηδική βασιλική Husqvarna. Οι μοτοσικλέτες τους κέρδισαν 14 τίτλους motocross και 24 enduro σε αυτήν την εποχή της μηχανοκίνητης επανάστασης και έγινε η μοτοσικλέτα για όποιον οδηγούσε δύο τροχούς με μανία.

H Honda που έκλεψε την καρδιά του Steve McQueen

Το σύμβολο του Χόλιγουντ και εμπνευστής του σκληρού ανδρικού στυλ, ο Steve McQueen, έτυχε να είναι όχι μόνο θαυμαστής, αλλά και συλλέκτης μοτοσυκλετών Husqvarna αυτής της εποχής. Ο μακροχρόνιος φίλος Bud Ekins είπε για τις μοτοσυκλέτες του The King of Cool: «Έλεγε στον πωλητή: "Δεν θέλεις να μπορείς να πεις ότι πούλησες το μηχανάκι σου στον Steve McQueen;" Και πέτυχε».

 

 
 

Αυτή η συγκεκριμένη Husqvarna που βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο Bonhams είναι ένα 400 Cross του 1971 που εξακολουθεί να φοράει την κληρονομιά του Steve McQueen στο πλαίσιο του. Ο πωλητής έχει δηλώσει ότι το μηχανάκι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, με όλα όμως τα χτυπήματα και τους μώλωπες από τις τρέλες του ηθοποιού.

 

 
 

Η μοτοσικλέτα περιλαμβάνει επίσης μερικά αξεσουάρ του McQueen: ένα δερμάτινο προστατευτικό για τον επιλογέα ταχυτήτων και «εφεδρικό μπουζί custon McQueen με το όνομα του στο πλαίσιο».

Η διατήρηση του Husqvarna 400 του McQueen όλα αυτά τα χρόνια είναι τόσο συγκινητική όσο και εντυπωσιακή και όλοι ελπίζουμε ότι ο τυχερός νέος ιδιοκτήτης θα συνεχίσει την παράδοση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved