Αυτή η Corvette Sportwagon δίνει νέο ορισμό στα πρακτικά σπορ αυτοκίνητα

Ένας υπερκυβισμένος κινητήρας 730 ίππων συνδυάζεται με έναν κανονικό χώρο αποσκευών σε έναν εντελώς rock n roll όχημα.

Λένε πως η τρίτη γενιά του σπουδαιότερου αμερικανικού σπορ αυτοκινήτου βασίστηκε πάνω σε ένα αυτοκινητάκι Hot Wheels που έμοιαζε κάπως με Corvette με «παραφουσκωμένους» θόλους. Το αληθές του αστικού αυτού μύθου ελέγχεται, όμως αυτή η Stingray Corvette ήταν εμφανώς πιο αγριεμένη στην εμφάνιση, θυσιάζοντας κάτι από τη φινέτσα της απερχόμενης C2 που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε μέσα από το Gran Turismo και την απρόβλεπτη συμπεριφορά του πίσω άξονα.

Ίσως στο πλαίσιο αυτής της επιτηδευμένα αγριεμένης εικόνας να θυσιάστηκε και ο χώρος αποσκευών. Δεν εξαφανίστηκε εντελώς σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, αλλά σίγουρα χάθηκε το άνοιγμα, προκειμένου να η σιλουέτα του πίσω μέρους να γίνει πιο λεία. Μια προσέγγιση που δεν άρεσε σε όλους, αλλά ευτυχώς μια άλλη, κλασική ιδιαιτερότητα της Corvette έδωσε λύση.

 

 

Βλέπετε μπορεί η Corvette να είναι η πεμπτουσία του σπορ διθέσιου αυτοκινήτου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι ιδιοκτήτες της δεν θα ήθελαν μια κάποια πρακτικότητα. Ένας άλλος αστικός μύθος, αυτή τη φορά πιο αληθοφανής, αναφέρει ότι ο ντράμερ μιας γνωστής μπάντας ήθελε έναν τρόπο να μεταφέρει τα ντραμς του με την αγαπημένη του Corvette και έτσι έπρεπε κάπως να συνδυαστούν τα ασυνδύαστα.

Η κλασική ιδιαιτερότητα της που προαναφέρθηκε, δεν είναι άλλη από το συνθετικό αμάξωμα το οποίο μπορεί να πάρει πάρα πολλές μορφές αρκεί να υπάρχει fiberglass και φαντασία. Η κοπτοραπτική είναι σχεδόν ρουτίνα και το μόνο που απαιτεί είναι μια βαφή καλής ποιότητας στο τέλος για να εξαφανιστούν τα σημάδια από το νυστέρι. Έτσι αυτή η Corvette είναι μια από τις αρκετές Sportwagon που εφοδιάστηκαν με το έτοιμο κιτ που παρείχαν εξωτερικοί προμηθευτές δίνοντας ένα shooting brake προφίλ στο κατά τα λοιπά μυώδες αμάξωμα της Corvette C2.

 

 

Κι επειδή ο άνθρωπος είναι ανικανοποίητο ζώο, γιατί εκτός από χώρο αποσκευών να μην προσθέσεις και ιπποδύναμη; Η συγκεκριμένη Corvette Sportwagon είναι μια big block με ακόμα μεγαλύτερο κυβισμό που φτάνει τα εντυπωσιακά 9,4 λίτρα και τους 730 ίππους. Δηλαδή όχι μόνο μπορεί να μεταφέρει τα ντραμς κάποιου, αλλά με την ταχύτητα που έχει, μπορεί να υποστηρίξει και δυο-τρία live μέσα στην ίδια νύχτα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved