Πλέον το αυτοκίνητο σου δεν θα σε αφήνει να πατήσεις το γκάζι

Ο έλεγχος ταχύτητας στα αυτοκίνητα θα είναι υποχρεωτικός στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πλέον το αυτοκίνητο σου δεν θα σε αφήνει να τρέχεις όσο θέλεις και σίγουρα δε θα σε αφήνει να σπας τα όρια ταχύτητας. Τέρμα αυτά που ήξερες στο δρόμο, το μέλλον είναι εδώ.

Ένας νέος νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος τίθεται σε ισχύ από σήμερα, απαιτεί από όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων που έρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά, να διαθέτουν την Intelligent Speed Assistant τεχνολογία (ISA). Έτσι, από τον Ιούλιο του 2024, κάθε νέο αυτοκίνητο που πωλείται στην Ευρώπη πρέπει να διαθέτει την ISA.

 

 
 

Η τεχνολογία ISA θα μπαίνει σε κάθε νέο αυτοκίνητο που θα κυκλοφορεί στην Ε.Ε. και θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους κατασκευαστές να το βάζουν μέσα στα νέα τους μοντέλα. Αυτό είναι κάτι όμως που μας χαροποιεί γιατί έτσι πολλά από τα ατυχήματα που γίνονται θα σταματήσουν.

Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά τον κλιματισμό του αυτοκινήτου;

Αφού θέλουμε τα ρομπότ να μας βάλουν μυαλό, ας το κάνουν, δεν γίνεται αλλιώς. Να και μία περίπτωση που τα ρομπότ κάνουν και κάτι καλό.

 

 
 

Για όσους δε γνωρίζουν, η τεχνολογία ISA ανιχνεύει τα όρια ταχύτητας του δρόμου μέσω καμερών, GPS και δεδομένων και υπενθυμίζει το όριο στον οδηγό μέσω ειδοποιήσεων, περιορίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου στα προβλεπόμενα όρια και σε ορισμένες περιπτώσεις μειώνει ακόμα και την ισχύ του κινητήρα αν ο οδηγός ξεπερνάει το όριο.

Τι το καλό έχει αυτή η νέα εφαρμογή; Μα φυσικά όλα εκείνα τα φρικτά ατυχήματα που γίνονται στους δρόμους λόγω υπερβολικής ταχύτητας πλέον θα περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό.

πηγή



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved