H Cadillac ετοιμάζει ένα Batmobile για τις 24 ώρες του Le Mans

Και πριν τον αγώνα μας δίνει μια εικόνα από το Project GTP Hypercar που θέλει να διατηρήσει την αμερικάνικη εταιρεία στην κορυφή των 24ωρων αγώνων.

Χάρη στους νέους κανονισμούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής, από 2023 θα έχουμε μια μεγάλη συγκέντρωση κατασκευαστών που αναμένεται να αυξήσει δραματικά το θέαμα. Οι νέοι κανονισμοί απλοποιούν τη διαδικασία για τους συμμετέχοντες καθώς κάθε κατασκευαστής έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 4 πιστοποιημένα σασί και να «κουμπώσει» στον κινητήρα εσωτερικής καύσης του το ίδιο υβριδικό σύστημα ηλεκτροκίνησης.

 

 

Έτσι θα έχουμε για πρώτη φορά μαζί στον ίδιο grid, τα σήματα της Ferrari, Lamborghini, Porsche, BMW και άλλους, όπως φυσικά και της Cadillac η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε καταφέρει να επικρατήσει σε τέτοιο βαθμό που να έχει κατακτήσει 24 νίκες σε 50 αγώνες την τελευταία πενταετία. 

Η προσέλκυση νέων «μνηστήρων» έστειλε τους σχεδιαστές και μηχανικούς της Cadillac πίσω στα γραφεία τους και γύρισαν με το Project GTP Hypercar. Η κοφτερή του σχεδίαση είναι πιστή στην οικογενειακή ταυτότητα των συμβατικών οχημάτων παραγωγής της αμερικανικής εταιρείας με τα κάθετα φωτιστικά σώματα να κυριαρχούν στην πρώτη εικόνα που δίνει.

 

 

Το γυμνό ανθρακόνημα επιβάλλεται στην χαμηλή και φαρδιά σιλουέτα η οποία ορίζεται από τις μεγάλες επίπεδες επιφάνειες που κόβονται απότομα από ανοίγματα και διαχύτες, με αυτόν στο πίσω μέρος να καταλαμβάνει σχεδόν όλο το πλάτος του GTP Hypercar.

Κάτω από το στιλπνό  κάλυμμα του κινητήρα βρίσκεται ένας V8 5,5 λίτρων, ο οποίος τόσο αυτός, όσο και το σύστημα της ηλεκτροκίνησης θα δίνουν κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς. Στόχος της Cadillac είναι να τρέξει με το Project GTP Hypercar σε Ευρώπη και Αμερική με τις 24 ώρες της Daytona σαν πρώτο σταθμό και με τις 24 ώρες του Le Mans να ακολουθούν. Ίσως κι ένα αυτοκίνητο, περιορισμένης, παραγωγής να είναι τέλειο κερασάκι στην τούρτα.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved